Ο Jeffrey Epstein, που τον κατηγόρησαν για σεξουαλική κακοποίηση, και η Virginia Giuffre κατέληξαν σε συμφωνία διευθέτησης το 2009 ως μέρος της πολιτικής αγωγής της Giuffre κατά του πρίγκιπα Andrew της Βρετανίας. Τον νομικό διακανονισμό, σχεδόν δώδεκα ετών, τον έδωσαν οι δικαστικές αρχές στη δημοσιότητα χθες, 3/1.

Συγκεκριμένα, η Giuffre συμφώνησε να μην μηνύσει κανέναν που σχετίζεται με την υπόθεση Epstein, ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «δυνητικός κατηγορούμενος».

«Fallen Angel»: Η τοξική κουλτούρα που κρύβεται πίσω από τη λάμψη και τους εντυπωσιακούς αγγέλους. Μήπως ήρθε το τέλος για την Victoria’s Secret;

Να υπενθυμίσουμε πως έχει μηνύσει τον Δούκα της Υόρκης σε μια πολιτική υπόθεση για φερόμενη επίθεση εναντίον της όταν ήταν έφηβη.

Το έγγραφο, που δημοσιεύθηκε από δικαστήριο της Νέας Υόρκης, αποκαλύπτει ότι ο χρηματοδότης της πλήρωσε 500.000 δολάρια για να τερματίσει την αξίωσή της.

Η σύνδεση με την υπόθεση Epstein

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ,  Lewis Kaplan, θα πρέπει να αποφασίσει εάν αυτή η ρήτρα μπλοκάρει τη μήνυση της Giuffre εναντίον του Andrew, επειδή φέρεται ότι την ανάγκασε να προχωρήσει σε σεξουαλικές πράξεις πριν από δύο δεκαετίες, όταν ήταν 17 ετών.

Οι δικηγόροι του πρίγκιπα λένε ότι αυτή η προηγουμένως μυστική συμφωνία σημαίνει ότι δεν μπορεί να τον μηνύσει – επειδή συμφώνησε να τερματίσει κάθε νομική ενέργεια εναντίον οποιουδήποτε συνδεόμενου με τον δράστη που θα μπορούσε να περιγραφεί ως “δυνητικός κατηγορούμενος”.

Ο πρίγκιπας Andrew έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς και επιδιώκει να απορρίψει την αγωγή. Η ακρόαση για την πρόταση απόλυσής του έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, 4/1.

Ποιος είναι ο Gérald Marie που τον καταγγέλλουν 24 μοντέλα για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις; Μάθε το χρονικό της υπόθεσης

Ο Epstein πέθανε στη φυλακή το 2019, ενώ ένοχη κρίθηκε η Ghislaine Maxwell για τον ρόλο της στο κύκλωμα διακίνησης και κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών, στο διάστημα 1994-2004. Συγκεκριμένα, η ενοχή της αφορά σε πέντε αδικήματα: sex trafficking ανηλίκου, μεταφορά ανηλίκου προκειμένου να συμμετάσχει σε εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα και τρεις σχετικές περιπτώσεις συνωμοσίας. Τώρα, η Maxwell αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 65 έτη.

Ωστόσο, η νομική ομάδα της κας Giuffre λέει ότι οι όροι του διακανονισμού στη Φλόριντα δεν έχουν σχέση με την υπόθεσή της εναντίον του πρίγκιπα.

Η διατύπωση του διακανονισμού λέει: «Συμφωνείται επίσης ότι αυτή η Συμφωνία Διακανονισμού αντιπροσωπεύει μια οριστική επίλυση μιας αμφισβητούμενης αξίωσης και αποσκοπεί στην αποφυγή δικαστικών διαφορών. Η παρούσα Συμφωνία Διακανονισμού δεν θα ερμηνευθεί ως παραδοχή ευθύνης ή υπαιτιότητας από οποιοδήποτε μέρος.»

«Τα μέρη επιβεβαιώνουν και αναγνωρίζουν περαιτέρω ότι αυτή η Συμφωνία Διακανονισμού συνάπτεται χωρίς καμία πίεση ή αθέμιτη επιρροή και ότι είχαν την πλήρη ευκαιρία να συζητήσουν τους όρους της Συμφωνίας Διακανονισμού με τους δικούς τους δικηγόρους.»

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News