Οι εποχιακές αλλεργίες βασανίζουν μεγάλο μέρος του κόσμου και πολλοί αντιπαθούν την άνοιξη γιατί μαζί έρχονται και αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα. Ήξερες όμως ότι ο λόγος που οι εποχιακές αλλεργίες σου επιμένουν μπορεί να εντοπίζεται στο σπίτι σου; Ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός που θα σου δείξει πώς να καθαρίσεις το σπίτι εάν έχεις αλλεργίες.

Φέρε την άνοιξη στο σπίτι σου! Ιδέες για να ανανεώσεις τον χώρο σου και τον εαυτό σου!

Πώς να καθαρίσεις σωστά το σπίτι εάν έχεις εποχιακές αλλεργίες

Η σκόνη και τα αλλεργιογόνα μαζεύονται σε χαλιά, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και ταπετσαρίες και συμβάλλουν στην επιδείνωση των αλλεργιών σου. Για τον λόγο αυτό, ο καθαρισμός μία φορά την εβδομάδα σου επιτρέπει να απαλλαγείς από πολλούς παράγοντες που προκαλούν αλλεργίες και σε βοηθά στην ανακούφιση τυχόν συμπτωμάτων.

Αυτή η σωτήρια συσκευή για τον χειμώνα χρειάζεται οπωσδήποτε καθάρισμα την άνοιξη!

Tips για καθαρίσεις το σπίτι του και να απαλλαγείς από τις αλλεργίες:

  • Χρησιμοποίησε υγρό πανί και σφουγγαρίστρα για να παγιδεύουν την σκόνη και να μην την διασκορπούν όπως το ξεσκονόπανο και η σκούπα.
  • Απόφυγε να καθαρίζεις με προϊόντα καθαρισμού με έντονα αρώματα που μπορούν να επιδεινώσουν την αλλεργία σου.
  • Φόρα πάντα μάσκα όταν καθαρίζεις γιατί κατά την διάρκεια μπορεί να εκτοξεύονται αλλεργιογόνα, επιδεινώνοντας τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια ή μετά τον καθαρισμό.
  • Δώσε μεγάλη προσοχή στα κλινοσκεπάσματα, τις επιφάνειες που προσελκύουν σκόνη και αλλεργιογόνα και οποιεσδήποτε περιοχές με πιθανότητα μούχλας.
  • Πλύνε τα κλινοσκεπάσματά σου μια φορά την εβδομάδα για να προστατευθείς από την σκόνη και τα ακάραια που επιμένουν.
  • Το να βγάλεις τα παπούτσια σου πριν μπεις στο σπίτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιορίσεις τη γύρη που φέρνεις μαζί σου μετά από μια βόλτα.
  • Μην ξεχνάς να πλένεις και το κρεβάτι του κατοικίδιου σου. Το τακτικό βούρτσισμα του σκύλου ή της γάτας μπορεί να βοηθήσει να ελαχιστοποιήσεις το τρίχωμα μέσα στο σπίτι.
  • Τέλος, το να κρατάς τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστές είναι μια καλή ιδέα εάν υποφέρεις από εποχιακές αλλεργίες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News