Η εξομολόγηση της Μαρίας Σάκκαρη για την διαχείριση της επιτυχίας της είναι κάτι που όλοι πρέπει να διαβάσουν. Πολλές φορές, το να βλέπουμε επιτυχημένους ανθρώπους να ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά, μας κάνει να πιστεύουμε πως η ζωή τους είναι τέλεια, δεν έχουν κανένα πρόβλημα καθώς έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα. Λίγοι, όμως, δυστυχώς σκεφτόμαστε πως όλα δεν είναι ρόδινα και πολλές φορές μια ξαφνική επιτυχία μπορεί να έχει τρομακτικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία.

Δεν είναι λίγοι οι αθλητές που έχουν αρχίσει να ανοίγονται σχετικά με το θέμα της ψυχολογίας και του αθλητισμού, με τη Naomi Osaka τον Ιούνιο του 2021 να αποφασίζει να αποχωρήσει απ’ το Roland Garros, βάζοντας πάνω απ’ όλα την ψυχική της υγεία.

Τώρα, η Μαρία Σάκκαρη, μετά την πρόκρισή της στον δεύτερο γύρο του US Open μίλησε για το πόσο δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί την επιτυχία της.

«Με προσέγγισαν αθλητές και μου είπαν πως υπέφεραν»: Η Naomi Osaka μιλά ακόμα μία φορά για την ψυχική υγεία κι εμείς την χειροκροτούμε

«Δεν το απολάμβανα, πάσχιζα, υπήρχαν ημέρες που δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι», είπε μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της επί της Τατιάνα Μαρία. 

«Τώρα πλέον, βγαίνω στο γήπεδο κάθε μέρα με ένα χαμόγελο στα χείλη. Θα υπάρχουν κακές μέρες, όπως στο Σινσινάτι, αλλά και πάλι απόλαυσα το παιχνίδι. Πριν από μερικούς μήνες δεν θα συνέβαινε αυτό», συμπλήρωσε η ίδια. 

Όπως εξήγησε, το θέμα δεν ήταν τα αποτελέσματα, αλλά η διαχείριση του νέου προφίλ της, του γεγονότος ότι ήταν μία από τις τρεις κορυφαίες τενίστριες στην παγκόσμια κατάταξη.

εξομολόγηση της Μαρίας Σάκκαρη
Twitter/US Open Tennis

«Στη Μαδρίτη έκλεινα τις κουρτίνες, δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Ήταν πολύ δύσκολο, αλλά είχα τους σωστούς ανθρώπους γύρω μου. Την οικογένειά μου, την ομάδα μου, το αγόρι μου, τους φίλους μου. Όλοι με βοήθησαν. Μου πήρε χρόνο γιατί είχα χάσει τον εαυτό μου. Ήταν δύσκολο. Και έβλεπα ότι όλοι γύρω μου υπέφεραν μαζί μου», εξομολογήθηκε. 

Η Μαρία Σάκκαρη στη συνέχεια δέχθηκε μια ερώτηση, η οποία αφορούσε το εάν μίλησε στη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, με την αθλήτρια να λέει ότι την πήρε τηλέφωνο κλαίγοντας. 

«Η μαμά μου υπέφερε περισσότερο. Θυμάμαι που της τηλεφώνησα από το Σαν Χοσέ και έκλαιγα σαν να ήμουν πέντε χρονών. Νομίζω ότι της ράγισα την καρδιά. Γιατί δεν μπορούσε να συμπεριφερθεί όπως η Αγγελική, η πρώην παίκτρια, ήταν η μαμά μου. Μου είπε αν δεν μπορώ, δεν θέλω να παίξω, να επιστρέψω. “Έλα πίσω και θα πάμε όλοι μαζί διακοπές, θα ξαναβρείς τη χαρά σου”, μου είπε. Τελικά δεν το έκανα, δεν επέστρεψα», περιέγραψε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News