Η πρώην Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α, Michelle Obama, μετά την καταδίκη του πρώην αστυνομικού της Μινεάπολης Derek Chauvin για τη δολοφονία του George Floyd, θέλησε να εκφράσει τις σκέψεις και τους φόβους της όσον αφορά στο ρατσισμό. Η Michelle Obama ως μητέρα που ανησυχεί για τα παιδιά της δήλωσε ανοιχτά ότι ανησυχεί για τον ρατσισμό που μπορεί να δεχθούν οι κόρες της.

Η Michelle Obama ως μητέρα που ανησυχεί μοιράζεται το φόβο της

Τόσο η Michelle Obama όσο και ο σύζυγός της Barack Obama θέλησαν να πάρουν θέση για το περιστατικό και να κάνουν μία δήλωση σχετικά με την ετυμηγορία. Πιο συγκεκριμένα, η Michelle Obama είπε χαρακτηριστικά στο “CBS This Morning” ότι ένιωθαν υποχρεωμένοι να μιλήσουν.

Ο στόχος είναι να αφήσουμε τους ηγέτες να ηγηθούν. Αλλά σε ορισμένες στιγμές, οι άνθρωποι ζητούν τη γνώμη μου. “Τι πιστεύεις; Πώς νιώθεις;”

Το ζεύγος Obama δημοσίευσε μια δήλωση μετά την ετυμηγορία λέγοντας ότι οι ένορκοι της Μινεσότα «έκαναν το σωστό» για την καταδίκη του Chauvin, αλλά σημειώνοντας ότι «η αληθινή δικαιοσύνη είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από μια ετυμηγορία σε μία μόνο δίκη».

Γνωρίζω ότι οι άνθρωποι στην κοινότητα των μαύρων δεν αισθάνονται ασφαλείς, επειδή πολλοί από εμάς ζουν ακόμα με φόβο

Η ίδια συμπλήρωσε ότι πολλοί Αφροαμερικάνοι αντιμετωπίζουν τον φόβο καθώς ψωνίζουν, βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους ή οδηγούν. Εξέφρασε ακόμα την ανησυχία για τις κόρες της, Sasha και Malia.

Κάθε φορά που μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο μόνες τους, ανησυχώ για το τι εικασίες δημιουργούνται από κάποιον που δεν τις γνωρίζει καλά. Το γεγονός ότι είναι καλές μαθήτριες και ευγενικά κορίτσια, δεν σημαίνει κάτι. Αλλά ίσως να έχουν δυνατά τη μουσική τους. Ίσως κάποιος δει το πίσω μέρος του κεφαλιού τους και κάνει μια υπόθεση. Η αθώα πράξη της λήψης άδειας οδήγησης βάζει φόβο στις καρδιές μας. Νομίζω ότι πρέπει να συζητήσουμε περισσότερο γι’ αυτό. Και πρέπει να ζητήσουμε από τους συμπολίτες μας να ακούσουν λίγο περισσότερο και να μας πιστέψουν και να γνωρίζουν ότι δεν θέλουμε να βγαίνουμε εκεί έξω κάνοντας πορείες. Όλα τα παιδιά με πανό “Black Lives Matter”, δεν θα έπρεπε να ανησυχούν γι’ αυτό. Πηγαίνουν στους δρόμους επειδή πρέπει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News