Ο πρίγκιπας Harry συνεχίζει το τουρ με τις συνεντεύξεις και τις αποκαλύψεις του. Μέχρι στιγμής έχει παρευρεθεί σε 3 εκπομπές, ενώ αναμένεται να εμφανιστεί άλλη μία φορά στην αμερικανική τηλεόραση, το βράδυ της Δευτέρας 09/01, στο «The Late Show», πριν την κυκλοφορία του βιβλίου του με τίτλο «Spare» που αναμένεται να κυκλοφορήσει αύριο σε 16 γλώσσες. Η νέα συνέντευξη του πρίγκιπα Harry φαίνεται να έβαλε νέα φωτιά στο παλάτι.

Τώρα, ο πρίγκιπας Harry μοιράζεται τη γνώμη της γιαγιάς του Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ για την απόφασή του και της Meghan Markle να αποχωρήσουν από τους βασιλικούς τους ρόλους.

Συνέντευξη του πρίγκιπα Harry: Η σχέση του με την βασίλισσα Ελισάβετ

Σε μια συνέντευξη στον Michael Strahan του Good Morning America πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου του Spare, ο Δούκας του Sussex μίλησε για το πώς αντέδρασε η βασίλισσα, που πέθανε τον Σεπτέμβριο, όταν ανακοίνωσαν τον Ιανουάριο του 2020 ότι δεν θα ήταν πλέον εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

«Εξέφρασε ποτέ ότι ήταν στενοχωρημένη μαζί σου;» ρώτησε ο Strahan.

Ο Harry απάντησε: «Για ποιο πράγμα;»

«Επειδή θέλεις να αλλάξεις τον ρόλο σου στην οικογένεια», διευκρίνισε ο πρώην σταρ του NFL.

«Όχι», είπε ο πρίγκιπας Harry. «Η γιαγιά μου κι εγώ είχαμε μια πολύ καλή σχέση. Δεν ήταν ποτέ έκπληξη για κανέναν, τουλάχιστον για εκείνη. Ήξερε τι συνέβαινε, ήξερε πόσο δύσκολο ήταν. Δεν μου είπε ποτέ ότι ήταν θυμωμένη. Νομίζω ήταν λυπημένη που είχα φτάσει σε αυτό το σημείο».

Ο πρίγκιπας Harry είπε ότι το ζευγάρι πρότεινε μια υβριδική θέση όπου μοίρασαν τον χρόνο τους μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά, συνεχίζοντας να υπηρετούν τη βασίλισσα. Ωστόσο, όπως εξήγησε στη σειρά του Netflix, Harry & Meghan, αυτή η ιδέα απορρίφθηκε.

«Δεν μπορώ ποτέ να βγω έξω απ’ όλο αυτό εντελώς», τόνισε ο δούκας του Sussex. «Κι έχω απίστευτη επίγνωση της θέσης μου και είμαι απίστευτα ευγνώμων για τη ζωή που είχα και συνεχίζω να έχω, αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μπορέσω να βγω απ’ όλο αυτό».

Ο Harry πρόσθεσε ότι ήταν «έκπληκτος» που η οικογένειά του επέτρεψε να αφαιρεθεί η ασφάλεια από αυτόν, τη σύζυγό του και τα παιδιά του στο «πιο ευάλωτο σημείο της ζωής τους».

Ο πρίγκιπας Harry αποκαλεί την Καμίλα «επικίνδυνη και κακιά» σε νέα συνέντευξή του – Οι αποκαλύψεις βόμβα για τη βασιλική οικογένεια λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του Spare

Ο Strahan ρώτησε: «Πιστεύεις ότι δεν καταλάβαιναν τις ανησυχίες σας ή δεν ασχολήθηκαν, δεν τους ένοιαζε;»

«Νομίζω ότι μάλλον λίγο και από τα δύο», απάντησε ο Harry.

«Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορώ να μας προστατέψω, ο μόνος τρόπος που μπορώ να διορθώσω αυτές τις ανακρίβειες είναι γράφοντας κάτι, την αλήθεια. Και αποδέχομαι πλήρως ότι η συγγραφή ενός βιβλίου τροφοδοτεί το θηρίο ούτως ή άλλως».

Συνέντευξη του πρίγκιπα Harry: Πώς θα ένιωθε η Diana για τη σχέση των 2 αδερφών;

Η πριγκίπισσα Diana θα ήταν «πληγωμένη» για τη σύγκρουση με τον αδερφό του, πρίγκιπα William, είπε ο πρίγκιπας Harry σε συνέντευξη στην αμερικανική τηλεόραση.

Στο Good Morning America ο Δούκας του Sussex δήλωσε ότι η μητέρα τους θα είχε στεναχωρηθεί με όλη την κατάσταση που επικρατεί ανάμεσά τους.

Ο πρίγκιπας Harry τόνισε, όμως, ότι πρώτα πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα και μετά συμφιλίωση.

Απέκλεισε, επίσης, το ενδεχόμενο επιστροφής στο Ηνωμένο Βασίλειο ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Στο βιβλίο ο πρίγκιπας Harry μιλά για την τραυματική εμπειρία του θανάτου της μητέρας του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997 και υποστηρίζει ότι η Diana θα ήταν πολύ λυπημένη εάν έβλεπε τους γιους της έτσι.

«Νομίζω ότι θα το κοίταζε μακροπρόθεσμα για να μάθει τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες που υπάρχουν ανάμεσά μας και να θεραπεύσουμε τη σχέση μας», είπε στη συνέντευξη.

Μίλησε, επίσης, για τη σχέση του με την Καμίλα, την Queen Consort, λέγοντας ότι δεν έχουν μιλήσει για πολύ καιρό, αλλά δεν τη θεωρεί «κακή θετή μητέρα». Μάλιστα, τη συμπονούσε ως το «τρίτο πρόσωπο στο γάμο των γονιών μου».

Η Καμίλα από την άλλη, φέρεται να έχει ταραχτεί από τους ισχυρισμούς του πρίγκιπα Harry για εκείνη σε πρόσφατες συνεντεύξεις του.

William & Harry: Πότε ξεκίνησαν να χαλάνε οι σχέσεις τους; Το επίσημο timeline και η διαφωνία τους για την Meghan Markle που δε θα λυθεί ποτέ

Ο στενός φίλος της Καμίλα, μάλιστα, αποκάλυψε στο Vanity Fair ότι η πρώην Δούκισσα της Κορνουάλης είναι «απλά έκπληκτη από την όλη κατάσταση».

Πηγές κοντά στον βασιλιά Κάρολο Γ’, εν τω μεταξύ, δήλωσαν στο περιοδικό ότι ο μονάρχης αρνείται να ανεχθεί οποιοδήποτε σχόλιο για τη σύζυγό του και πιστεύει ότι ο γιος του ξεπέρασε κάθε όριο με αυτές τις αναφορές.

Οι πιο πρόσφατες καταγγελίες του Harry περιλαμβάνουν ότι η θετή μητέρα του είχε φυτέψει ιστορίες για να κάνει τον εαυτό της να φαίνεται καλύτερος στον Τύπο, αφού παντρεύτηκε τον Κάρολο το 2005 μετά από μια σχέση που είχε μεγάλη δημοσιότητα.

«Ορισμένα μέλη έχουν πάει στο κρεβάτι με τον διάβολο για να αποκαταστήσουν την εικόνα τους, αλλά αυτή η αποκατάσταση έχει γίνει εις βάρος άλλων», είπε ο Harry σε συνέντευξή του στο ITV.

Ο Δούκας του Sussex έκανε αναφορά στην Καμίλα και στα νέα του απομνημονεύματά του, «Spare», γράφοντας ότι αυτός και ο αδερφός του, πρίγκιπας William, προέτρεψαν τον πατέρα τους να μην παντρευτεί την «κακή θετή μητέρα τους».

Ο Harry μίλησε, επίσης, για το πώς η Καμίλα μετέτρεψε την κρεβατοκάμαρά του στο προσωπικό της καμαρίνι λίγο αφότου έφυγε από το Clarence House.

«Προσπάθησα να μην με νοιάζει. Αλλά ειδικά την πρώτη φορά που το είδα, με ένοιαζε», έγραψε.

«Αγαπώ κάθε μέλος της οικογένειάς μου, παρά τις διαφορές», δήλωσε στο «Good Morning America». «Όταν βλέπω [την Καμίλα], είμαστε απόλυτα ευχάριστοι μεταξύ μας… Δεν τη βλέπω ως κακιά θετή μητέρα. Βλέπω κάποιον που παντρεύτηκε αυτό τον θεσμό και έχει κάνει ό,τι μπορεί για να βελτιώσει τη φήμη της και τη δική της εικόνα για χάρη της».

Η βασιλική οικογένεια και η «χαμένη ευκαιρία» για «εκπροσώπηση» με τη Meghan Markle

Ο πρίγκιπας Harry μιλά, επίσης, για την «τεράστια χαμένη ευκαιρία» της συζύγου του Meghan Markle να ενταχθεί στη βασιλική οικογένεια.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον Michael Strahan του Good Morning America, ο Δούκας του Sussex αποκάλυψε πως πιστεύει ότι η μοναρχία πρέπει να συνεχιστεί – με κάποιο εκσυγχρονισμό.

«Νομίζω ότι η ίδια διαδικασία με την οποία πέρασα σχετικά με τη δική μου ασυνείδητη προκατάληψη θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμη για αυτούς», είπε για την οικογένειά του. «Δεν είναι ρατσισμός, αλλά ασυνείδητη προκατάληψη – αν δεν αντιμετωπιστεί, τότε αυτό μπορεί να μετατραπεί σε ρατσισμό. Αλλά υπήρξε μια τεράστια χαμένη ευκαιρία με τη γυναίκα μου».

Μιλώντας με τον Anderson Cooper στο 60 Minutes, ο πρίγκιπας Harry είπε ότι η μεταχείριση της Meghan διέφερε από άλλες γυναίκες που εντάχθηκαν στη βασιλική οικογένεια.

Δεν πέρασε μόνο η Meghan δύσκολα: Ο δρόμος της Kate προς τη βασιλική οικογένεια ήταν στρωμένος με αγκάθια

«Αυτό που χρειάστηκε να περάσει η Meghan ήταν παρόμοιο, σε κάποιο βαθμό, με αυτό που πέρασε η Kate και η Καμίλα — πολύ διαφορετικές συνθήκες», είπε ο Πρίγκιπας Harry για τον έλεγχο που αντιμετώπισαν οι γυναίκες λόγω των αντίστοιχων σχέσεών τους με τον Πρίγκιπα William και τον βασιλιά Κάρολο. «Αλλά μετά προσθέτεις το στοιχείο της φυλής, που ήταν αυτό που ο Τύπος χρησιμοποίησε αμέσως», είπε ο Harry.

Παρόλα αυτά, ο Harry ελπίζει να τα βρει σύντομα με τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο Γ’, τον αδελφό του πρίγκιπα William και την υπόλοιπη οικογένειά του.

«Εάν μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο της συμφιλίωσης, αυτό θα έχει ένα θετικό αποτέλεσμα σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε στο Good Morning America. «Το πιστεύω ειλικρινά αυτό. Αν δεν συμβεί, τότε είναι πολύ λυπηρό».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News