Η καταξιωμένη αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Simone Biles, κατέθεσε ενώπιον της Γερουσίας για την κακοποίηση που υπέστη στα χέρια του πρώην γιατρού της ομάδας, Larry Nassar. Οι πρώην συμπαίκτριές της Aly Raisman και McKayla Maroney εμφανίστηκαν επίσης στην επιτροπή, μαζί με τον διευθυντή του FBI, Christopher Wray. Η δίκη της Simone Biles ξεκίνησε επίσημα με την επιτροπή να εξετάζει τις ελλείψεις στην έρευνα του FBI για τον Nassar, ο οποίος αργότερα καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών.

Η Simone Biles μιλά για τη σεξουαλική κακοποίηση και τη μάχη με την κατάθλιψη και δίνει τη δύναμη που κάθε γυναίκα χρειάζεται στην κοινωνία του σήμερα

Η δίκη της Simone Biles για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε

“Κατηγορώ τον Larry Nassar και κατηγορώ επίσης ένα ολόκληρο σύστημα που επέτρεψε να διαπράξει την κακοποίηση μου”, δήλωσε η Simone Biles. “Εάν επιτρέψετε σε ένα αρπακτικό να βλάψει παιδιά, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές και άμεσες”, πρόσθεσε. Οι τέσσερις γυναίκες δήλωσαν στη Δικαστική Επιτροπή της Γερουσίας ότι “υπέφεραν και εξακολουθούν να υποφέρουν από την κακοποίηση που βίωσαν και τον χειρισμό της”.

Η επί τέσσερα χρόνια χρυσή Ολυμπιονίκης Simone Biles – μία από τις πιο διάσημες προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητισμού – ζήτησε από τους εμπλεκόμενους πράκτορες του FBI να διωχθούν ομοσπονδιακά. Η Aly Raisman, η οποία ήταν αρχηγός των Ολυμπιακών ομάδων γυμναστικής των ΗΠΑ το 2012 και το 2016, εξέφρασε την αποστροφή της για το γεγονός ότι “εξακολουθούσε να παλεύει για τις πιο βασικές απαντήσεις πάνω από έξι χρόνια μετά την πρώτη καταγγελία για κακοποίηση”. “Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σαφές πώς επηρεάζεται η θεραπεία των επιζώντων από τον χειρισμό της κακοποίησης τους”, κατέθεσε.

Η McKayla Maroney, η οποία κέρδισε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, περιέγραψε την εμπειρία της έκθεσης του FBI ως γεμάτη “σιωπή και αδιαφορία για το τραύμα της”. “Επέλεξαν να κατασκευάσουν, να πουν ψέματα για όσα είπα και να προστατεύσουν έναν κατά συρροή κακοποιητή παιδιών”, είπε στους γερουσιαστές. “Ποιο είναι το νόημα της κατάθεσης εάν οι δικοί μας πράκτορες του FBI πρόκειται να θάψουν αυτήν την έκθεση σε ένα συρτάρι;”

Οι τέσσερις αθλήτριες ήταν μεταξύ περισσότερων από 200 γυναικών που έδωσαν ισχυρές καταθέσεις στα δικαστήρια το 2018, αναφέροντας λεπτομερώς την κακοποίηση του Larry Nassar ως αθλητικού ιατρού της εθνικής ομάδας γυμναστικής των Ηνωμένων Πολιτειών. Συνολικά, ο Nassar κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση από περισσότερες από 330 γυναίκες και κορίτσια στο USA Gymnastics και στο Michigan State University.

Μια πολυαναμενόμενη έκθεση σχετικά με την έρευνα του FBI, η οποία δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο, είχε πολλά λάθη, καθυστερήσεις και συγκαλύψεις από πράκτορες του FBI, τα οποία επέτρεψαν η κακοποίηση του Nassar να συνεχιστεί για αρκετούς μήνες μετά το άνοιγμα της υπόθεσης. Η έκθεση 119 σελίδων του Γενικού Επιθεωρητή Δικαιοσύνης διαπίστωσε ότι, παρά τη σοβαρότητα των ισχυρισμών εναντίον του γιατρού, το γραφείο του FBI στην Ινδιανάπολη άργησε να απαντήσει. Αντιμέτωποι με τα λάθη τους, δύο αξιωματούχοι του FBI είπαν ψέματα κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων για να καλύψουν τις αδυναμίες τους, αναφέρει η έκθεση. Σύμφωνα με το FBI, ένας από αυτούς τους αξιωματούχους απολύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News