Μάζεψα σε αυτό το άρθρο τα 10 καλύτερα τραγούδια του Σταμάτη Κόκοτα που άφησαν εποχή. Τα τραγούδια που ως παιδί έπαιζαν στις κασέτες του αυτοκινήτου στα ταξίδια μας. Ένα αφιέρωμα για να αποχαιρετήσω με αυτόν τον τρόπο ένα μύθο. Ένα άνθρωπο που άφησε τεράστια κληρονομιά που με τα τραγούδια του, θα μείνει στην αιωνιότητα. Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι.

Τα 10 καλύτερα τραγούδια του Σταμάτη Κόκοτα: Μια δική μας λίστα

Ο Σταμάτης Κόκοτας συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους συνθέτες του ελληνικού πενταγράμμου. τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Δήμο Μούτση, τον Απόστολο Καλδάρα, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τον Γιάννη Σπανό, τον Γιώργο Ζαμπέτα και άλλους σπουδαίους.

Με τι καρδιά τον κόσμο ν’ αρνηθώ

Μα πόσο όμορφο τραγούδι είναι αυτό. Μελωδία, στίχος, πόνος, καημός. Πρώτο πρώτο το βάζω γιατί το αγαπώ πολύ. Διαβάζω ότι υπάρχει στον αέρα από το 1968 και όμως παραμένει πάντα τόσο επίκαιρο το ζωντανό. Αειθαλές! Γεμάτο συναίσθημα.

Πήρες το μεγάλο δρόμο

Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα

Πες πως μ’ αντάμωσες

Στου Όθωνα τα χρόνια

Γεμάτο εικόνες και ομορφιά, μελωδίες, χρώματα και αρώματα…

Όνειρο απατηλό

Ποιος δεν έχει χορέψει αυτό το χασάπικο; Αγαπημένο τραγούδι, μελωδία, σκοπός.

Στου Προφήτη Ηλία

Αλήτης

Ο Τρελός

Γιε μου

Ένας χρόνος χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη: 7 αθάνατα τραγούδια απ’ το τεράστιο έργο που μας άφησε κληρονομιά

Αυτά ήταν τα πιο αγαπημένα δικά μου, αλλά καθώς έψαχνα τραγούδια του, βρήκα και άλλα. Το έργο του είναι τεράστιο, τα διαμάντια πολλά! Και κάπως έτσι, ακούγοντας τα καλύτερα τραγούδια του Σταμάτη Κόκοτα, αποχαιρετάμε άλλος ένα σπουδαίο καλλιτέχνη, που με το φευγιό του αφήνει πίσω το τεράστιο έργο του, να μας συντροφεύει, να μας κρατά παρέα όταν θέλουμε να κλάψουμε, να γελάσουμε να ερωτευτούμε. Και κάπως έτσι οι άνθρωποι γίνονται μύθοι και τα μένουν ζωντανοί μέσα από τα βιβλία της ιστορίας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News