Ο βασιλιάς Κάρολος Γ ‘ αποχαιρετά τη μητέρα του με έναν ιδιαίτερο και πολύ συγκινητικό τρόπο, όμως ένας άλλος επισκέπτης – έκπληξη έκλεψε την παράσταση και κατάφερε να γίνει viral.

Ο νέος βασιλιάς έγραψε ένα χειρόγραφο σημείωμα μέσα στα λουλούδια που ήταν πάνω από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ στην κηδεία της στο Αββαείο του Westminster στο Λονδίνο τη Δευτέρα 19/9.

Κηδεία της Ελισάβετ: Το σημείωμα του Βασιλιά

Όπως φαίνεται μέσα στο πολύχρωμο στεφάνι, το οποίο περιείχε λουλούδια που επέλεξε ο Κάρολος από τρεις βασιλικές κατοικίες, η λευκή κάρτα στο βασιλικό επιστολόχαρτο έγραφε «Θα σε θυμόμαστε με στοργή και αφοσίωση. Κάρολος R». 

Η νέα υπογραφή του βασιλιά έρχεται με τη νέα του θέση ως κυρίαρχο. Το «R» μετά το όνομά του προέρχεται από το «Rex», που σημαίνει «Βασιλιάς» στα λατινικά, η παραδοσιακή υπογραφή για τον μονάρχη που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. 

αράχνη στο φέρετρο της Ελισάβετ
The Royal Family / Twitter
«The Last Post»: Η ιστορία πίσω από τον ύμνο που σηματοδοτεί το τέλος της ζωής της βασίλισσας Ελισάβετ

Όταν χρησιμοποιείται από τις βασίλισσες, το «R» προέρχεται από το «Regina» που σημαίνει «Βασίλισσα» στα λατινικά. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, η βασίλισσα Ελισάβετ θα υπέγραφε επίσημες ανακοινώσεις ως «Elizabeth R».

Η χειρονομία αγάπης ακολουθεί την παράδοση μέσα στη βασιλική οικογένεια. Στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου τον Απρίλιο του 2021, η βασίλισσα τοποθέτησε με παρόμοιο τρόπο ένα χειρόγραφο σημείωμα μέσα στα λευκά λουλούδια που έστεψαν το φέρετρο του συζύγου της. Η μονάρχης υπέγραψε την κάρτα ως «Lilibet», το παιδικό της παρατσούκλι.

Το φέρετρο της Βασίλισσας ήταν ντυμένο με τη βασιλική σημαία, πάνω στην οποία ήταν τοποθετημένο το αυτοκρατορικό στέμμα και το σκήπτρο, καθώς και το στεφάνι και το σημείωμα.

Αράχνη στο φέρετρο της Ελισάβετ: Η στιγμή που συζητήθηκε

Πέρα από τα αντικείμενα που ορίζει το βασιλικό πρωτόκολλο και πρέπει να βρίσκονται πάνω στο φέρετρο της βασίλισσας, υπήρξε και μία απρόσμενη παρουσία. Φυσικά κάνω λόγο για την αράχνη η οποία κατάφερε να κάνει χαμό και να γίνει viral μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οι χρήστες των social media παρατήρησαν ότι το έντομο έκανε βόλτα από στο σημείωμα που είχε γράψει ο βασιλιάς.

αράχνη στο φέρετρο της Ελισάβετ
BBC

Το τελευταίο και αδημοσίευτο πορτραίτο της βασίλισσας Ελισάβετ – Το συγκινητικό αντίο της βασιλικής οικογένειας στην μακροβιότερη μονάρχη

«Είδε κανείς άλλος την αράχνη να κάνει βόλτα με το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ;» ρώτησε ένας χρήστης του Twitter.

«Η πιο διάσημη αράχνη στον κόσμο αυτή τη στιγμή», έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Η κηδεία της Βασίλισσας τελέστηκε στο Αββαείο του Westminster του Λονδίνου και παρευρέθηκαν 2.000 καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων παγκόσμιων ηγετών όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και 200 ​​βασικοί εργαζόμενοι και μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News