Τελικά επετράπη στον πρίγκιπα Harry να φορέσει την στρατιωτική του στολή στην αγρυπνία του Σαββάτου, όπου η βασιλική οικογένεια θα τιμήσει τη μονάρχη για μία ακόμα αφορά.

Μόλις μία μέρα, αφού έγινε γνωστό ότι δεν του επιτρέπεται να εμφανιστεί με την στρατιωτική στολή στην Υπηρεσία για την Υποδοχή του Φέρετρου της Αυτής Μεγαλειότητας, ο Harry θα μπορέσει να φορέσει τη στολή του για μια άλλη εκδήλωση για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πρίγκιπας Harry – Στρατιωτική στολή: Όλα όσα αποκαλύφθηκαν

Μια πηγή κοντά στη βασιλική οικογένεια αποκάλυψε στο ET, ότι αξιωματούχοι του Παλατιού ενημέρωσαν τον πρίγκιπα Harry ότι μπορεί να φορέσει τη στρατιωτική του στολή στην Αγρυπνία το Σάββατο στο Westminster Hall. Η πηγή πρόσθεσε ότι «ήταν μια απόφαση που ελήφθη χωρίς ο πρίγκιπας Harry να τη ζητήσει». Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν πρόκειται ο Harry να φορέσει τη στρατιωτική του στολή και στην κηδεία της Δευτέρας 19/9.

Η καριέρα του Harry στον βρετανικό στρατό περιλαμβάνει δύο θητείες στο Αφγανιστάν. Ανέβηκε στο βαθμό του λοχαγού και, μετά το πέρας του στρατού, εργάστηκε για προς τιμήν των βετεράνων που έχουν τραυματιστεί.

Θάνατος βασίλισσας Ελισάβετ: Τι θα συμβεί με τον πρίγκιπα Harry και την Meghan Markle;

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα οκτώ εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ, μεταξύ των οποίων ο Harry και ο πρίγκιπας William, πρόκειται να παραμείνουν το Σάββατο για 15λεπτη σιγή δίπλα στο φέρετρο της αείμνηστης βασίλισσας.

Όπως παρατήρησαν πολλοί, στον πρίγκιπα Harry όχι μόνο δεν επιτράπηκε να φορέσει τη στρατιωτική του στολή κατά τη συνοδεία της σορού της βασίλισσας στο Αββαείο του Westminster αλλά ούτε να χαιρετίσει το φέρετρο. Εκείνος υποκλίθηκε όταν περνούσε από μπροστά του ο βασιλιάς Κάρολος, ενώ οι υπόλοιποι χαιρέτισαν το φέρετρο της βασίλισσας κανονικά.

«Χαμογελάμε γνωρίζοντας ότι εσύ και ο παππούς είστε ξανά μαζί»: Η συγκινητική πρώτη δήλωση του Πρίγκιπα Harry για τον θάνατο της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ

Ένας εκπρόσωπος του Δούκα του Sussex δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με την αντίδραση του Harry που δεν του επέτρεψαν να φορέσει τη στολή του παρά τη δεκαετία της υπηρεσίας του.  

πρίγκιπας Harry στρατιωτική στολή
REUTERS

«Ο πρίγκιπας Harry, ο Δούκας του Sussex, θα φορά πένθιμο κοστούμι σε όλες τις εκδηλώσεις προς τιμήν της γιαγιάς του. Η δεκαετία της στρατιωτικής του θητείας δεν καθορίζεται από τη στολή που φοράει και ζητάμε με σεβασμό να παραμείνει η εστίαση του ενδιαφέροντος στη ζωή και την κληρονομιά της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β’», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η είδηση ​​ότι του επετράπη να φορέσει τη στολή του το Σάββατο ήρθε την ίδια μέρα που ο Harry έκλεισε τα 38. Πηγή κοντά στη βασιλική οικογένεια αποκάλυψε στο ET ότι η οικογένεια βρίσκεται σε περίοδο πένθους ενός μήνα και ο Harry δεν αναμένεται να κάνει τίποτα για να γιορτάσει τα γενέθλιά του, ως ένδειξη σεβασμού.

Η Αυτού Μεγαλειότητα πέθανε μία εβδομάδα πριν από τα γενέθλια του Harry και από τότε έχουν λάβει χώρα και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν χώρα μια σειρά από εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα την κηδεία της Ελισάβετ που προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News