Πώς μπορεί να έρθει η ευτυχία στο σπίτι; Να φέρει αυτήν τη θετική αύρα που θα σε καλεί να γυρίσεις στη ζεστασιά του. Να ανυπομονείς να μπεις στη φωλίτσα σας και να μην χρειάζεται τίποτα άλλο. Δεν χρειάζεται να δώσεις πολλά χρήματα, δεν χρειάζεται κόπο, ούτε να το παραφορτώσεις, άλλωστε οι νέες τάσεις που μας έρχονται από τις χώρες της Σκανδιναβίας ορίζουν ότι το minimal είναι πια ο βασιλιάς της διακόσμησης που μας κάνει να νιώθουμε καλά στο σπίτι μας.

My happy place

Πότε νιώθεις μεγαλύτερη ευτυχία όταν είσαι σε έναν χώρο; Θα πάρω παράδειγμα από τα ξενοδοχεία που πάμε διακοπές. Συνήθως νιώθουμε πολύ άνετα και ευτυχία και, όμως, τα δωμάτια αυτά δεν είναι ούτε παραφορτωμένα με έπιπλα και μπιμπελό.

Το σπίτι μας είναι το βασίλειό μας και ένας βασιλιάς δεν θα ζούσε ποτέ σε ένα μέρος που είναι ακατάστατος και φορτωμένος με περιττά πράγματα.

10 εγγυημένοι τρόποι να έρθει η ευτυχία στο σπίτι

Διακόσμηση και άγχος
Unsplash
  1. Μην διαλέξεις ένα σπίτι που δεν είναι φωτεινό. Χρειάζεται να μπαίνει το φυσικό φως του ήλιου στο σπίτι μας. Κατά κάποιους τα σπίτια που δεν τα βλέπει ο ήλιος τα βλέπει ο γιατρός. Ο ήλιος έχει θεραπευτικές ικανότητες για τους ανθρώπους και αυτό είναι μια αλήθεια χωρίς αμφιβολία.
  2. Φρόντισε να είναι το σπίτι οργανωμένο και καθαρό. Είτε διατηρώντας το η ίδια ή με τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού ή με την βοήθεια κάποιας επαγγελματία. Μην τα τσιγκουνευτείς τα χρήματα αυτά, θα κάνουν μεγάλη διαφορά στη ζωή σου.
  3. Σαν συνέχεια του 2ου, πώς κρατάς ένα σπίτι οργανωμένο και καθαρό; Όταν δεν το έχεις γεμάτο πράγματα. Τα πολλά πράγματα φορτώνουν το μάτι και δεν σου προσφέρουν αυτή την αίσθηση της ηρεμίας, παρά δημιουργούν έναν πανικό και έναν τρόπο διαφυγής. Στα ξενοδοχεία ποτέ δεν θα βρεις βάζα, μπιμπελό και περιττά φορτώματα.
  4. Φυτά εσωτερικού χώρου. Παχύφυτα, κακτοειδή, αναρριχώμενα γλαστρικά, μονστέρες, πόθος, σεφλέρα, σανσεβιέρια, ζάμια και άλλα φυτά, αθάνατα που δεν ζητάνε πολύ φροντίδα και πρασινίζουν τον χώρο σου προσφέροντας αυτήν την αίσθηση ευτυχίας και ηρεμίας απλόχερα.
  5. Εμπειρία spa στο μπάνιο σου. Έχεις πάει ποτέ σε τέτοιο χώρο; Φυτά που αγαπούν την υγρασία, κεριά, πετσέτες λευκές, ένα δύο μπουκάλια για σαμπουάν και αφρόλουτρα και γενικά άδειοι χώροι συνθέτουν αυτό το αίσθημα ημερμίας και ανακούφισης. Γέμισε μια στο τόσο την μπανιέρα σου με άλατα, άσε τα κεριά αναμμένα και ένα ηχείο να παίζει την αγαπημένη σου μουσική. Εγγυημένος τρόπος για ηρεμία και ευτυχία.
  6. Κεριά παντού: Τα κεριά είναι μεγάλη αγάπη. Είναι ένας οικονομικός σχετικά τρόπος να κάνουν όμορφη ατμόσφαιρα με το φως τους αλλά και ένας φυσικός τρόπος να αρωματίσεις το χώρο.
  7. Σε συνέχεια του 6ου, καλό είναι το σπίτι σου να έχει τη δική του μυρωδιά. Βανίλια, σανταλόξυλο, λουλούδια είναι τα πιο γνωστά αρώματα για τα σπίτια μας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε με τα κεριά, ακόμα και αν δεν τα καίμε, διαχέουν στον χώρο την μεθυστική μυρωδιά τους. Ένας ακόμα τρόπος είναι με το μαλακτικό που αγαπάς. Διαλύεις σε ένα μπουκάλι ζεστό νερό και λίγο από το μαλακτικό και ξεσκονίζεις τα έπιπλά. Εκτός ότι αργεί να πιάσει σκόνη με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να κρατήσει ζωντανή και τη μυρωδιά στο χώρο.
  8. Κάνε αλλαγές στην διαρρύθμιση του χώρου. Αυτό είναι ένα τιπ που θα σε σώσει μια φορά στο τόσο. Είναι φυσικό να βαριόμαστε τις ίδιες παραστάσεις συνεχώς με την ίδια μορφή. Τα έπιπλα είναι συνήθως αντικείμενα που δεν θα αλλάξουμε εύκολα, τα κρατάμε χρόνια και αυτό είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να βαρεθούμε. Αλλάζοντας τις θέσεις μοιάζει σαν να μπαίνουμε σε ένα νέο σπίτι που όμως κρατά κάτι από την ταυτότητά μας.
  9. Επένδυσε στο άσπρο. Το λευκό χρώμα δίνει την αίσθηση της χαράς και της ηρεμίας. Βέβαια αν τα παιδιά σου είναι μικρά ίσως είναι ένα challenge το λευκό σε αυτήν την περίπτωση αλλά και πάλι μια μικρή πινελιά λευκή πάντα θα κάνει τη διαφορά.
  10. Δημιούργησε την αγαπημένη σου γωνιά. Ένα φωτιστικό με ζεστό φως, μια άνετη πολυθρόνα, ένα ράφι με τα αγαπημένα σου βιβλία ένα τραπεζάκι για να ακουμπάς το ζεστό σου ρόφημα και μια κουβέρτα καναπέ. Αυτά είναι όλα σου χρειάζονται για να φτιάξεις τη γωνίτσα ευτυχίας στο σπίτι σου.

Οι λεπτομέρειες που θα απογειώσουν την Boho διακόσμηση στο σαλόνι σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News