Avoca-don’t try this at home είναι η νέα συμβουλή που θέλουμε να σου δώσουμε και η αλήθεια είναι πως δεν νιώσαμε μόνο εμείς την ανάγκη να το κάνουμε. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με ένα νέο viral TikTok hack, το οποίο σχετίζεται με τα αβοκάντο. Τι, ακριβώς, συμβαίνει και πώς μπορείς να προστατευτείς;

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, ένα επικίνδυνο για την υγεία σου hack στο TikTok δείχνει πώς να διατηρείς φρέσκα τα αβοκάντο για εβδομάδες χρησιμοποιώντας νερό και ψύξη,. Αυτό που δεν σου έχουν πει, όμως, είναι ότι αυτό το κόλπο μπορεί να δημιουργήσει σαλμονέλα μαζί με άλλα επιβλαβή βακτήρια.

Αν σου αρέσει το αβοκάντο, αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψεις

Κόλπο στο TikTok με αβοκάντο – Γιατί είναι τόσο επικίνδυνο;

Το άλλοτε εύκολο (και τώρα επικίνδυνο) κόλπο επιδείχθηκε στο TikTok από τον χρήστη @shamamamahealing, ο οποίος εμφάνισε ένα αβοκάντο δύο εβδομάδων που δεν μεταμορφώθηκε στο συνηθισμένο του καστανόμαυρο χρώμα.

Η μαμά τεσσάρων παιδιών καυχήθηκε ότι η «μαγική» μέθοδος αποθήκευσης των φρούτων που δεν έχουν ανοιχτεί σε ένα δοχείο με νερό θα μπορούσε να τα κρατήσει «στο ψυγείο για έως και ένα μήνα».

Αλλά ο FDA προειδοποιεί να μην εφαρμόζεις την συγκεκριμένη πρακτική.

«Η κύρια ανησυχία έγκειται στην πιθανότητα ότι τυχόν υπολειμματικά ανθρώπινα παθογόνα (π.χ. Listeria monocytogenes, Salmonella spp, κ.λπ.) που μπορεί να κατοικούν στην επιφάνεια του αβοκάντο ενδέχεται να πολλαπλασιαστούν κατά την αποθήκευση όταν βυθιστούν στο νερό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μην πετάξεις το κουκούτσι απ’ το αβοκάντο: Δες πώς μπορείς να το αξιοποιήσεις

@shamamamahealing Just some #avocado magic for you! Store in water in the fridge for up to a month! #kitchentips #vegan #vegetarian #howto ♬ Fadeaway – Official Sound Studio

Ο οργανισμός έκανε, επίσης, τις δικές του δοκιμές και τα αβοκάντο βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση, παρά το γεγονός ότι διατηρούν την πράσινη όψη τους.

«Επιπλέον, έρευνα που έγινε από επιστήμονες του FDA έδειξε ότι η Listeria monocytogenes έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει και να εσωτερικευτεί στον πολτό του αβοκάντο όταν βυθιστεί σε νερό εντός 15 ημερών κατά την αποθήκευση στο ψυγείο. Σε αυτήν την περίπτωση, ακόμη και η επιφανειακή απολύμανση του αβοκάντο πριν από τον τεμαχισμό δεν θα μπορούσε να αφαιρέσει τη μόλυνση».

Μελετώντας 1.615 αβοκάντο, ο FDA βρήκε τη Listeria monocytogenes – ένα βακτήριο ιδιαίτερα επιβλαβές για τις έγκυες γυναίκες, τους ηλικιωμένους και όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα – στο 17,73% του δείγματος της μελέτης. Οπότε απαιτείται μεγάλη προσοχή! Αν ψάχνεις τρόπους ώστε να διατηρήσεις το αγαπημένο σου φρούτο φρέσκο, κάνε κλικ εδώ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News