Όπως είναι γνωστό, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσάκη και Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους κατήγγειλαν πασίγνωστο ηθοποιό για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Οι πρώτες δηλώσεις που έκανε η Κάτια Δανδουλάκη για τις καταγγελίες των τριών γυναικών.

Τι είναι οι πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα και τι ορίζει ο νόμος;

Τις πρώτες της δηλώσεις έκανε η Κάτια Δανδουλάκη για τις καταγγελίες των τριών γυναικών εναντίον πολύ γνωστού και αγαπημένου ηθοποιού. Η Κάτια Δανδουλάκη θα συνεργαζόταν με τον συγκεκριμένο ηθοποιό το 2018 για την παράσταση “Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές” η οποία θα είχε τη σκηνοθετική υπογραφή του γνωστού ηθοποιού, με πρωταγωνίστρια την ίδια και ένα μεγάλο θίασο. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε πραγματικότητα ύστερα από τη σεξουαλική παρενόχληση μέλους της συγκεκριμένης παράστασης. Ο γνωστός αυτός ηθοποιός που κατηγορείται απομακρύνθηκε από την παράσταση και η Κάτια Δανδουλάκη είχε προχωρήσει στην απόλυσή του, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά και στο Πρωινό του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά.

Η γνωστή ηθοποιός πήρε θέση υπέρ των ηθοποιών που έχουν υπάρξει θύματα, χαρακτηρίζοντάς τους ήρωες, χωρίς, όμως, να αναφέρεται εκτενώς στο συγκεκριμένο ζήτημα του 2018.

Σέβομαι τη σοβαρότητα του θέματος. Αυτή τη στιγμή οφείλουν να μιλούν αποκλειστικά και μόνο οι εμπλεκόμενοι και οι δικηγόροι τους. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία. Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου στα θύματα που στην ουσία είναι ήρωες μιας επιβεβλημένης κάθαρσης. Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ιερή.

Μάλιστα, ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε πως η Κάτια Δανδουλάκη είναι διαθέσιμη να καταθέσει επισήμως όσα έγιναν την περίοδο της συνεργασίας της με τον συγκεκριμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη, εφόσον της ζητηθεί από την αρμόδια αρχή.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News