Μετά τον θάνατο του Δούκα του Εδιμβούργου στις 9 Απριλίου, τα media σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με πτυχές της ζωής του και κάνουν αφιερώματα γύρω απ’ το πρόσωπό του. Φυσικά, σ’ αυτό το πλαίσιο, στην επικαιρότητα βρίσκεται έντονα και η σειρά που είναι αφιερωμένη στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Πώς παρουσιάζεται ο Πρίγκιπας Φίλιππος στο The Crown; Οι ειδικοί έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 4 ανακρίβειες και παρακάτω θα μάθεις κι εσύ ποιες είναι αυτές.

Προσοχή! Αν δεν έχεις δει τη σειρά μπορεί να σου κάνουμε μερικά spoilers. Αν έχεις τελειώσει κι εσύ την 4η σεζόν κι ανυπομονείς για την 5η, σίγουρα θα απολαύσεις να διαβάσεις αυτές τις πληροφορίες.

Αρχικά ας θυμηθούμε τους ηθοποιούς που ενσαρκώνουν τον Πρίγκιπα στη σειρά:

Matt Smith ως Πρίγκιπας Φίλιππος στις 2 πρώτες σεζόν

Tobias Menzies ως Πρίγκιπας Φίλιππος στην 3η και 4η σεζόν

Ο Jonathan Pryce θα υποδυθεί τον Δούκα στις δύο τελευταίες σεζόν

Πώς γνωρίστηκε ο Κάρολος με την Νταϊάνα; Η πρώτη γνωριμία που είδαμε στο The Crown δεν είναι ακριβώς αληθινή…

Πώς παρουσιάζεται ο Πρίγκιπας Φίλιππος στο The Crown; Οι ανακρίβειες

Όντως δε ν ήθελε να γονατίσει μπροστά στη Βασίλισσα;

Στο The Crown αυτή η σκηνή είναι απ’ τις πιο χαρακτηριστικές, αλλά στην πραγματικότητα φαίνεται πως δεν συνέβη ακριβώς έτσι, καθώς πρόκειται για κάτι που ορίζει το πρωτόκολλο ως ένδειξη σεβασμού προς την Μονάρχη, κάτι που γνώριζε πολύ καλά ο Δούκας, ως μέλος βασιλικής οικογένειας.

Τον κατηγόρησαν οι γονείς του για τον θάνατο της αδερφής του;

Στη 2η σεζόν της σειράς, υπάρχει ένα υπονοούμενο ότι οι γονείς του τον κατηγόρησαν για το αεροπορικό δυστύχημα που είχε η αδεφή του. Συγκεκριμένα, στο The Crown παρουσιάζεται ότι η Cecile δεν θα πήγαινε στον γάμο, αλλά άλλαξε πλάνο όταν ο Φίλιππος έμπλεξε στο σχολείο. Όμως, σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο Πρίγκιπας δεν είχε σκοπό να πάει στη Γερμανία, όμως, η Cecile θα έδινε έτσι κι αλλιώς το παρών. Δεν προέκυψε καμία ένταση ή τσακωμός.

Ως αποτέλεσμα, η οικογένεια του Φίλιππου δεν είχε κανένα λόγο να τον κατηγορήσει για το θάνατο της αδερφής του.

Ήταν μέρος του σκάνδαλου Profumo;

Στη δεύτερη σεζόν του, το The Crown άφησε να εννοηθεί ότι ο Πρίγκιπας Φίλιππος συμμετείχε στην υπόθεση Profumo, ένα σεξουαλικό σκάνδαλο που έπληξε τη Βρετανία τη δεκαετία του 1960. Συγκεκριμένα, ο Πρίγκιπας απεικονίζεται να παρακολουθεί τα διαβόητα σεξ πάρτι για πολλές νύχτες.

Στην πραγματική ζωή, το σκάνδαλο Profumo συνέβη το 1963 και αφορούσε την υπόθεση του Υπουργού Πολέμου John Profumo με την 19χρονη Christine Keeler. Η Keeler φέρεται να γνωρίστηκε με τον Profumo σε ένα από αυτά τα πάρτι, στο οποίο ένας άντρας με το όνομα Stephan Ward θα μεριμνούσε ώστε οι γυναίκες να διασκεδάσουν σημαντικούς άντρες. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ πάντα αρνούνταν τη συμμετοχή του Φίλιππου και υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει καμία άμεση απόδειξη ότι συμμετείχε στο σκάνδαλο.

Πώς αντέδρασε ο Φίλιππος στο πρώτο ταξίδι του ανθρώπου στο φεγγάρι;

Στην τρίτη σεζόν, ο Φίλιππος είναι μεσήλικας και αισθάνεται χαμένος. Όμως, ως πρώην πιλότος, φαίνεται πολύ ενθουσιασμένος για την επιτυχημένη αποστολή Apollo 11. Όλα αυτά μέχρι να γνωρίσει από κοντά τους αστροναύτες και να ανακαλύψει ότι είναι φυσιολογικοί, αρκετά ασήμαντοι νεαροί άνδρες που έτυχε να διαδραματίσουν μεγάλο ρόλο σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός της παγκόσμιας ιστορίας.

Αν και ο Φίλιππος συναντήθηκε όντως με τους αστροναύτες, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κάθισε μαζί τους ιδιωτικά, ούτε ότι είχε ποτέ ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη NASA ή την προσγείωση του ανθρώπου στη Σελήνη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News