Ένα κατάστημα δώρων και ένας χώρος εκδηλώσεων βρίσκεται μέσα σε αυτό το ταχυδρομείο στο Zhejiang της Κίνας, το οποίο το στούντιο σχεδιασμού Yatofu έχει μεταμορφώσει σε έναν χώρο μοναδικού design σε κόκκινο, πράσινο και λευκό χρώμα. Το Bund Post Office – το οποίο περιλαμβάνεται στη λίστα στην κατηγορία εσωτερικών χώρων μικρής λιανικής των φετινών βραβείων Dezeen – βρίσκεται στο Ningbo, μια πόλη στο βορειοανατολικό Zhejiang.

«Sonora Art Village»: Μια πολύχρωμη – φανταστική κοινότητα στο Μεξικό που μάχεται κατά του ρατσισμού, του σεξισμού και της ταπείνωσης

Αυτό το design κτήριο δεν είναι παρά ένα ταχυδρομείο στην Κίνα

Όταν η Yatofu ανέλαβε να σχεδιάσει τους εσωτερικούς χώρους, εξέτασε αρχικά τα καθήκοντα των ταχυδρομείων και τους τρόπους με τους οποίους οι διαφορετικές κοινότητες τα χρησιμοποιούν. “Η αρχική έρευνα οδήγησε στη συνειδητοποίηση ότι τα ταχυδρομεία θεωρούνται συχνά ως τα πιο απαραίτητα σε περιόδους εορτασμού – αυτό σημαίνει διακοπές, φεστιβάλ, γενέθλια και φυσικά την πολιτιστικά σημαντική, κινεζική Πρωτοχρονιά”, δήλωσε το στούντιο, που εδρεύει στο Ελσίνκι.

ταχυδρομείο στην Κίνα
Wen Studio

Αυτό ενθάρρυνε την Yatofu να κάνει το Bund Post Office κάτι περισσότερο από έναν προορισμό όπου οι κάτοικοι του Ningbo μπορούν απλώς να στέλνουν αλληλογραφία – το κτίριο περιλαμβάνει επίσης ένα κατάστημα δώρων, καθώς και έναν χώρο εκδηλώσεων που λειτουργεί ως χώρος παιχνιδιού για παιδιά. Οι ταχυδρομικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε ένα δωμάτιο διπλού ύψους στο ισόγειο, το οποίο φωτίζεται από μια σειρά από σφαιρικά κρεμαστά φώτα που κρέμονται από την οροφή.

ταχυδρομείο στην Κίνα
Wen Studio

Στη μία πλευρά του δωματίου υπάρχει ένας πάγκος σέρβις με αυλακωτό ξύλο που στηρίζεται σε έναν τοίχο με επένδυση από το ίδιο ανοιχτόχρωμο ξύλο. Οι υπόλοιποι τοίχοι διαθέτουν ενσωματωμένα ράφια και είναι βαμμένοι σε μια βαθιά απόχρωση του κόκκινου, ενώ το λευκό και το πράσινο terrazzo έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του δαπέδου.

Μαζί τα χρώματα προορίζονται να σχηματίσουν αυτό που ο Yatufo περιγράφει ως μια “εορταστική παλέτα” που αναφέρεται στις συχνά εορταστικές περιπτώσεις που απαιτούν ένα ταξίδι στο ταχυδρομείο.

ταχυδρομείο στην Κίνα
Wen Studio

Μια σκάλα με διάτρητο λευκό μεταλλικό κιγκλίδωμα οδηγεί στο κατάστημα στον πρώτο όροφο. Εδώ υπάρχουν περισσότερα ράφια σε βυσσινί χρώμα όπου μπορούν να παρουσιαστούν δώρα και αναμνηστικά. Το ίδιο μέταλλο από το κιγκλίδωμα σκάλας έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή στηλών απεικόνισης πλήρους ύψους. το καθένα καμπυλώνει προς τα μέσα για να σχηματίσει ένα τοξωτό σχήμα που αντηχεί το σχέδιο στο πάτωμα.

ταχυδρομείο στην Κίνα
Wen Studio

Τέλος, στον δεύτερο όροφο βρίσκεται η αίθουσα εκδηλώσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει εποχιακά πάρτι, εργαστήρια, παιδικά παιχνίδια και άλλα. Το Bund Post Office του στούντιο θα διαγωνιστεί σώμα με σώμα εναντίον τεσσάρων άλλων έργων στα βραβεία Dezeen 2021.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News