Σου βρήκα το πιο αποτελεσματικό Tik Tok hack καθαριότητας για το οποίο αφού το διαβάσεις νομίζω ότι θα με ευχαριστείς για πάντα, αν δεν το έχεις ήδη ανακαλύψει. Άπειρες φορές ανοίγω το Tik Tik όταν δεν έχω καμία όρεξη να καθαρίσω το σπίτι ή να συγυρίσω και η αλήθεια είναι ότι το #cleaningtok είναι ό,τι καλύτερο για να σε ξεκουνήσει από τον καναπέ και να ξεμπερδεύεις επιτέλους με τη δουλειές του σπιτιού και να κάτσεις επιτέλους χαλαρός έχοντας τελειώσει τα πάντα.

Tik Tok hack καθαριότητας για πάντα συγυρισμένο σπίτι

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που υπάρχει στα σπίτια, είτε σε αυτά ζουν και παιδιά, είτε ενήλικες είναι η ακαταστασία. Ένα σπίτι μπορεί να μην είναι καθαρισμένο στην πένα αλλά αν είναι όλα τα πράγματα τακτοποιημένα και στη θέση τους δείχνει και καθαρό. Το θέμα είναι τα σπίτια μας πια είναι τόσο πολύ γεμάτα που χάνεται πάρα πολύ εύκολα η μπάλα και τελικά είναι μονίμως ακατάστατο, πράγμα που δημιουργεί ένταση στους κατοίκους του.

Επειδή έχουμε και δουλειές και πραγματικά κανείς δεν έχει τόσο χρόνο να ασχολείται όλη μέρα με το σπίτι, η λύση στο πρόβλημα αυτό ήρθε άλλη μια φορά από το Tik Tok!

Don’t put it down, put it away

Στην πράξη αν υπάρχει κάτι που έχεις να κάνεις και δεν θα σου πάρει πάνω από ένα λεπτό κάντο αμέσως! Οποιοδήποτε αντικείμενο κρατάς στα χέρια σου, μην το ακουμπήσεις απλώς σε μια προσωρινή θέση αλλά στη θέση του. Τόσο απλό. Βέβαια αυτό προϋποθέτει ότι κάθε αντικείμενο του σπιτιού έχει τη δική του θέση μέσα στο σπίτι αλλιώς πρέπει να σου αδειάσει τη γωνιά, βασισμένο στη θεωρία της Marie Kondo, αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

  • Μπαίνεις στο δωμάτιο και κουβαλάς ένα βιβλίο. Δεν το ακουμπάς στο κομοδίνο αλλά κατευθείαν στη θέση του στη βιβλιοθήκη.
  • Πας μια κούπα στον νεροχύτη. Δεν την αφήνεις εκεί ακόμα και αν βιάζεσαι, θα σου πάρει περίπου 20 δευτερόλεπτα να την ξεπλύνεις και να την βάλεις μέσα στο πλυντήριο. Το ίδιο ισχύει και για να την πλύνεις, ούτε ένα λεπτό υπόθεση.
  • Βγάζεις τα παπούτσια σου και δεν τα αφήνεις σε μια αλλά τα βάζεις στην παπουτσοθήκη, όπως και τις φορεμένες κάλτσες στα άπλυτα.
  • Την τσάντα που κρατάς στη θέση της, τα σιδερωμένα στις ντουλάπες, τα παιχνίδια στα κουτιά τους, τα σουβέρ στο τραπεζάκι του σαλονιού στη θέση τους.

Γενικά δεν ακουμπάς τίποτα σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός από τη θέση του. Αυτό προφανώς τις πρώτες μέρες δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Τόσα χρόνια έχεις γεμίσει τόσα junk συρτάρια και βιβλιοθήκες και γραφεία με πράγματα που δεν ήξερες ή δεν είχες όρεξη να βάλεις στη θέση τους.

Κάνε ένα τεστ μιας εβδομάδας

Αρχής γενομένης από σήμερα. Ό, τι κρατάς στα χέρια σου, γύρισέ το στη θέση του και δες πώς θα είναι το σπίτι σου το βράδυ. Θα δεις ότι με ελάχιστο κόπο, διατηρείται το σπίτι τακτοποιημένο. Επίσης μια τέλεια ιδέα, σύμφωνα με την flylady είναι να χωρίσεις το σπίτι σε ζώνες και κάθε μέρα να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα ενός τετάρτου σε κάθε ζώνη, με το ρολόι όμως για να μην πάθεις burn out και τα παρατήσεις.

Αυτός είναι ένας τρόπος που φέρνει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Και ουσιαστικά σε μαθαίνει πώς να μην γεμίζεις τον τόπο άχρηστα πράγματα, να μην αγοράζεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι και να βάζεις το κάθε πράγμα στη θέση του ώστε να είναι το σπίτι καθαρό.

3 λογαριασμοί στο TikTok που θα σε σηκώσουν από τον καναπέ και θα θες να καθαρίσεις τώρα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News