Το μπάνιο είναι απ’ τα πιο βρώμικα δωμάτια του σπιτιού κι ένα απ’ αυτά που χρειάζεται το πιο συχνό καθάρισμα. Αν σκεφτείς με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορεί να λερώσει ένα μπάνιο, γίνεται αυτόματα κατανοητό αυτό. Ένα απ’ τα πιο εκνευριστικά πράγματα στο καθάρισμα είναι το πώς θα φύγουν τα άλατα απ’ το μπάνιο. Και στην κουζίνα φυσικά έχουμε άλατα στη βρύση, αλλά στο μπάνιο σχεδόν κάθε επιφάνεια έχει πάνω της άλατα!

Στην αγορά υπάρχουν ένα σωρό καθαριστικά που κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά σίγουρα επιβαρύνουν το περιβάλλον, ενώ δεν αποτελούν μια οικονομική λύση. Αλλά ακόμα κι αν προτιμάς να κάνεις καθαριότητα με αγορασμένα καθαριστικά, μπορεί κάποια στιγμή από κάτι να ξεμείνεις, επομένως είναι χρήσιμο να γνωρίζεις τις εναλλακτικές που έχεις!

Για την απομάκρυνση των αλάτων με φυσικό τρόπο η λύση είναι μια: Μαγειρική σόδα! Αυτό το θαυματουργό συστατικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας είναι ένα φυσικό καθαριστικό. Μάλιστα, στο παρελθόν σου έχουμε πει πόσα πράγματα μπορείς να καθαρίσεις με σόδα!

Πώς να καθαρίσεις το μπάνιο σου σαν επαγγελματίας

άλατα απ' το μπάνιο
Pexels

Αλλά αυτή τη φορά θα επικεντρωθούμε στο πώς η σόδα απομακρύνει τα άλατα απ’ το μπάνιο!

Αρχικά, πρέπει να σου εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο σημαντικό να καθαρίζεις συχνά τα άλατα:

  • Μπορεί να φράξουν τη ροή του νερού
  • Το νερό που περνάει ανάμεσα απ’ τα άλατα γίνεται λιγότερο φιλικό προς το δέρμα
  • Μακροπρόθεσμα, η συσσώρευση των αλάτων μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μούχλας και βακτηρίων

3 καθαριστικά σπιτιού που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου και να κάνεις τον χώρο σου να λάμπει!

Λόγω της χημικής της ιδιότητας, η μαγειρική σόδα διασπά τα άλατα εύκολα. Αν την συνδυάσεις μάλιστα με το ξίδι, έχεις φτιάξει το απόλυτο καθαριστικό μπάνιου!

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις! Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για το πώς να καθαρίσεις το ντους σου με μαγειρική σόδα και ξίδι.

  • Μπορείς να γεμίσεις μια λεκάνη με 1/3 ποτήρι μαγειρικής σόδας και ένα ποτήρι ξίδι. Το μείγμα θα αρχίσει να “βράζει” κι εκείνη ακριβώς είναι η στιγμή που θα το περιχύσεις στις επιφάνειες που έχουν άλατα και στη συνέχεια θα τις περάσεις με ένα σφουγγαράκι και μετά θα ξεβγάλεις.
  • Εναλλακτικά, μπορείς επίσης να γεμίσεις μια πλαστική σακούλα με την ίδια αναλογία μαγειρικής σόδας και ξιδιού. Στη συνέχεια, βάλε τη σακούλα γύρω από την κεφαλή του ντους και δέστην με ένα λαστιχάκι. Άφησέ το εκεί όλο το βράδυ να δράσει και την επόμενη μέρα ξύπλυνε καλά! Αν τα άλατα είναι δύσκολο να φύγουν, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις αυτό τον τρόπο.

Αντίο άλατα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News