Ο Spencer Elden, ο άντρας που φωτογραφήθηκε ως μωρό στο εξώφυλλο του άλμπουμ για το Nevermind των Nirvana, μηνύει το συγκρότημα κατηγορώντας το για σεξουαλική εκμετάλλευση. Το εξώφυλλο απεικονίζει τον Elden τεσσάρων μηνών σε πισίνα, να πιάνει ένα χαρτονόμισμα ενός δολαρίου που κρέμεται μπροστά του. Τώρα, 30 ετών, ο Elden λέει ότι οι γονείς του δεν υπέγραψαν ποτέ μια συμφωνία που να επιτρέπει την χρήση της εικόνας του στο άλμπουμ και υποβάλει μήνυση στους Nirvana. Υποστηρίζει επίσης ότι η γυμνή εικόνα αποτελεί παιδική πορνογραφία.

Σπάνιες φωτογραφίες απ’το πρώτο live των Nirvana τo 1987

Το διάσημο “μωρό” του Nevermind καταθέτει μήνυση στους Nirvana

“Οι εικόνες αποκάλυψαν το “ευαίσθητο” μέρος του σώματος του Spencer και επέδειξαν τα γεννητικά όργανα του από τότε που ήταν βρέφος μέχρι σήμερα”, υποστηρίζουν νομικά έγγραφα που κατατέθηκαν στην Καλιφόρνια. Οι μη σεξουαλικοποιημένες φωτογραφίες βρεφών γενικά δεν θεωρούνται παιδική πορνογραφία σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ. Ωστόσο, ο δικηγόρος του Elden, υποστηρίζει ότι η συμπερίληψη του χαρτονομίσματος του δολαρίου (το οποίο προστέθηκε μετά τη λήψη της φωτογραφίας) κάνει τον ανήλικο να φαίνεται «σαν σεξουαλικά εργαζόμενο».

Στη δημοσιότητα φωτογραφία της καραμπίνας με την οποία αυτοκτόνησε ο Kurt Cobain

Η νομική υποστήριξη ισχυρίζεται επίσης ότι οι Nirvana είχαν υποσχεθεί να καλύψουν τα γεννητικά όργανα του μωρού με αυτοκόλλητο, αλλά η συμφωνία δεν έγινε πραγματικότητα. Ο Elden ισχυρίζεται ότι “η πραγματική του ταυτότητα και το όνομα του συνδέονται για πάντα με την εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση που γνώρισε ως ανήλικος, η οποία διανεμήθηκε και πωλήθηκε παγκοσμίως από τότε που ήταν μωρό μέχρι σήμερα”.

Ισχυρίζεται ότι “υπέστη και θα συνεχίσει να υφίσταται ισόβια ζημιά” ως αποτέλεσμα της φωτογραφίας, συμπεριλαμβανομένης της “ακραίας και μόνιμης συναισθηματικής δυσφορίας” καθώς και “παρεμβολών στην φυσιολογική του ανάπτυξη και εκπαιδευτική πρόοδο” και “ιατρική και ψυχολογική θεραπεία”.

Ζητεί αποζημίωση τουλάχιστον 150.000 δολαρίων από καθένα από τους 15 κατηγορούμενους, οι οποίοι περιλαμβάνουν τα επιζώντα μέλη του συγκροτήματος Dave Grohl και Krist Novoselic, τους διαχειριστές της περιουσίας του Kurt Cobain, την πρώην σύζυγος του Cobain, Courtney Love και τον φωτογράφο Kirk Weddle. Οι εκπρόσωποι των Nirvana και των δισκογραφικών τους δεν έχουν ακόμη απαντήσει στους ισχυρισμούς.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News