Η Βασίλισσα της Αγγλίας ταξίδεψε στην Σκωτία για να μιλήσει ενώπιον του κοινοβουλίου της χώρας με αφορμή της επικείμενη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή. Η βασίλισσα αναφέρθηκε στην σημασία της συνόδου και της προστασίας του περιβάλλοντος εν γένει, στην αγάπη της για την Σκωτία, ενώ φρόντισε να αναφερθεί και στην δυσάρεστη απουσία του Πρίγκιπα Φίλλιπου.

“Ήταν το πιο αξιαγάπητο ζευγάρι”: Ο πρίγκιπας Harry μιλά με τα πιο γλυκά λόγια για τον παππού και την γιαγιά του

Η ομιλία της Βασίλισσας Ελισσάβετ για την κλιματική αλλαγή

Η βασίλισσα Ελισάβετ εκφωνώντας τον λόγο της στο κοινοβούλιο ης Σκωτίας το Σάββατο, σημείωσε ότι τα “μάτια του κόσμου” θα είναι στραμμένα στη χώρα αυτό το μήνα καθώς φιλοξενεί τη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα.

“Τα μάτια του κόσμου θα είναι στραμμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο – και συγκεκριμένα στη Σκωτία – καθώς οι ηγέτες θα συγκεντρωθούν για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής”, δήλωσε η βασίλισσα σε δηλώσεις της ανοίγοντας μια νέα κοινοβουλευτική σύνοδο για πρώτη φορά χωρίς τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος έφυγε από την ζωή τον Απρίλιο.

“Υπάρχει ένας βασικός ρόλος για το κοινοβούλιο της Σκωτίας, όπως και με όλα τα κοινοβούλια, να συμβάλει στη δημιουργία ενός καλύτερου, υγιέστερου μέλλοντος για όλους μας και να συνεργαστεί με τους ανθρώπους που εκπροσωπούν, ιδιαίτερα τους νέους μας”, πρόσθεσε. Η βασίλισσα αναμένεται να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Κρατών για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ, μια 12ήμερη σύνοδο κορυφής που θα ξεκινήσει στις 31 Οκτωβρίου. Η σύνοδος κορυφής επιδιώκει να ακούσει δεσμεύσεις από χώρες σχετικά με το πώς θα μειώσουν την υπερθέρμανση με στόχο τον 1,5 βαθμό Κελσίου σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, έχουν ήδη υποβάλει σχέδια που θα περιορίσουν τη θέρμανση στο στόχο του 1,5 βαθμού Κελσίου. Η Ελισάβετ αφιέρωσε επίσης χρόνο κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της ενώπιον της κοινοβουλευτικής συνόδου για να μιλήσει για τη “βαθιά και διαρκή αγάπη της” για τη Σκωτία. “Έχω μιλήσει προηγουμένως για τη βαθιά και διαρκή αγάπη μου για αυτήν την υπέροχη χώρα και για τις πολλές ευτυχισμένες αναμνήσεις που είχαμε πάντα με τον πρίγκιπα Φίλιππο εδώ”, είπε η βασίλισσα.

Δεν πρόκειται για τυχαίες δηλώσεις καθώς η χώρα σύντομα θα κληθεί να αποφασίσει εάν το έθνος παραμένει μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου. Το κοινοβούλιο της Σκωτίας διαθέτει πλειοψηφία υπέρ της ανεξαρτησίας και οι ηγέτες επιδιώκουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας σύντομα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News