Όταν ρίχνεις λάδι στο φαγητό κατευθείαν απ’ τη συσκευασία με την οποία το αγόρασες, δημιουργείς ένα challenge: Θα πέσει η σωστή ποσότητα ή θα καταλήξει ένα φαγητό που δεν προορίζεται για λαδερό να γίνει μέσα στο λάδι;

Μάλλον ρίχνεις κι εσύ με λάθος τρόπο το λάδι στο φαγητό! Αλλά με το τέχνασμα που θα δεις παρακάτω η ζωή σου θα γίνει πολύ πιο εύκολη!

Για να αποφύγεις τα ατυχήματα όταν χρησιμοποιείς το λάδι στη μαγειρική σου, καλό είναι να το μεταφέρεις σ’ ένα μπουκάλι με ειδικό στόμιο, που δεν επιτρέπει την απρόσκοπτη ροή του. Εάν, όμως, επιμένεις να χρησιμοποιείς τη συσκευασία του λαδιού, τουλάχιστον κάντο σωστά!

Μια TikToker μας έδειξε τον σωστό τρόπο ή καλύτερα ένα τρικ για να μην χύνεται τόσο λάδι!

Έλλειψη χώρου στα ντουλάπια της κουζίνας; Οργάνωσέ τα με αυτά τα hacks!

Μόλις αγοράζεις ένα καινούργιο μπουκάλι λάδι, ξεβιδώνεις το καπάκι και αφαιρείς με μια κίνηση αυτό το πλαστικό που αποτρέπει το λάδι απ’ το να στάξει. Είναι το ίδιο πλαστικό που έχουν και μερικές συσκευασίες γάλακτος.

Μπορείς, όμως, να μην πετάξεις αυτό το πλαστικό σημείο, αλλά να το χρησιμοποιήσεις για να ρίχνεις σωστά το λάδι στο φαγητό!

Εάν τοποθετήσεις αυτό το πλαστικό ανάποδα στο στόμιο -μην το πιέσεις πολύ γιατί θα πέσει μέσα στο μπουκάλι- ουσιαστικά θα χύνεται το λάδι με μικρότερη ορμή και θα έχεις τον έλεγχο της ποσότητας που ρίχνεις στο φαγητό.

Δες τον καλύτερο τρόπο να ρίχνεις ελαιόλαδο στο φαγητό:

5 πράγματα που πρέπει να έχει κάθε κουζίνα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News