Είναι Χειμώνας και το κρύο συχνά είναι τσουχτερό. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να κάνουν τα χέρια και τα πόδια σου παγωμένα. Και το να έχεις κρύα άκρα είναι ό,τι χειρότερο. Μάλιστα, συχνά όταν βγαίνεις έξω να περπατήσεις, κρυώνουν τα πόδια σου ακόμα και με τα παπούτσια! Τι μπορείς να κάνεις;

Αρχικά πρέπει να σου πούμε το τι δεν πρέπει να κάνεις: Δεν πρέπει μετά από μια βόλτα στη φύση όπου τα πόδια σου είναι παγωμένα να γυρίσεις στα θαλπωρή του σπιτιού σου και να τα ακουμπήσεις πάνω στο καλοριφέρ. Η τόσο μεγάλη διαφορά της θερμοκρασίας δεν είναι υγιής για τα άκρα σου.

Αυτές είναι οι αιτίες που τα δάχτυλά σου είναι συνεχώς παγωμένα

Και τι μπορείς να κάνεις για να μην κρυώνουν τα πόδια σου;

Το μόνο που χρειάζεσαι για αυτό το εύκολο κόλπο είναι μονωτικό υλικό. Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια απλή κεραμική κουβέρτα, μια κουβέρτα πυρόσβεσης ή οποιοδήποτε άλλο μονωτικό υλικό της επιλογής σου.

  • Στη συνέχεια, πάρε ένα ζευγάρι από τα αγαπημένα σου παπούτσια με επίπεδη σόλα και βάλτα στο μονωτικό υλικό.
  • Σχεδίασε το σχήμα των παπουτσιών σου στην κουβέρτα ή το μονωτικό υλικό.
  • Κόψε το σχήμα και βάλτο στα παπούτσια σου, κάτω από την εσωτερική σόλα.

Θα παρατηρήσεις ότι αυτό το στρώμα μόνωσης εμποδίζει το κρύο να διεισδύσει στα πόδια σου. Το μονωτικό στρώμα αποτρέπει επίσης τη διαφυγή της θερμότητας που έχει ήδη αποθηκευτεί. Το αποτέλεσμα; Δεν θα παγώνουν συνεχώς τα πόδια σου, όσο κρύο κι αν έχει έξω!

Δες το κόλπο πώς ακριβώς γίνεται στο παρακάτω video:

Όσα συμβαίνουν στο σώμα σου όταν κάνει κρύο! Απ’ την κορυφή μέχρι τα νύχια!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News