Το Grey’s Anatomy συνεχίζει να σπάει τους φραγμούς εισάγοντας τον πρώτο non binary ηθοποιό στη σειρά. Στο τελευταίο επεισόδιο του μακροχρόνιου ιατρικού δράματος, ο non binary ηθοποιός E.R. Fightmaster έκανε το ντεμπούτο του ως Dr Kai Bartley. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Μινεσότα, η Meredith και η Amelia συναντούν τον Kai σε ένα νοσοκομείο που ερευνά μια θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον.

Όλα όσα μας έμαθε -και μας μαθαίνει ακόμα- για τις φιλίες το Grey’s Anatomy

Σε μια επίσημη παρουσίαση χαρακτήρων από το ABC, το Kai περιγράφεται ως «αφοσιωμένο στην τέχνη του και εξαιρετικά ταλαντούχο σε αυτό που κάνει». Η περιγραφή μας δίνει επίσης μια κλεφτή ματιά στη σχέση του με την Amelia Shepherd, η οποία φαινόταν να γνωρίζει τα πάντα για την έρευνα του Kai στο επεισόδιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Grey’s Anatomy παρουσιάζει LGBTQ+ ηθοποιούς σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η non binary ηθοποιός Sara Ramirez έπαιξε την εμβληματική Callie Torres – η οποία ήταν η πρώτη αμφιφυλόφιλη γιατρός της σειράς. Ο τρανς ηθοποιός Άλεξ Μπλου Ντέιβις έγραψε επίσης ιστορία ως ο πρώτος τρανς γιατρός στη σειρά κατά τη διάρκεια τριών σεζόν. Το Grey’s Anatomy πρόκειται να επιστρέψει στις 11 Νοεμβρίου στο ABC.

Σε συνέντευξή του στο IndieWire τον Μάιο, ο Fightmaster είπε ότι συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να διαμορφώσουν τους δικούς τους ρόλους στο Χόλιγουντ ως non binary.

“Πρέπει κάπως να δημιουργήσεις τον χαρακτήρα μόνος σου. Πρέπει να δημιουργήσεις non binary χαρακτήρες”. Πρέπει να αποφασίσεις ότι αυτοί οι χαρακτήρες θα είναι non binary επειδή η βιομηχανία δεν τους δημιουργεί για εμάς”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News