Το Emma Corrin ζήτησε να συγχωνευθούν οι κατηγορίες του καλύτερου ηθοποιού και της καλύτερης ηθοποιού στα μεγάλα κινηματογραφικά βραβεία σε μία ενιαία κατηγορία, χωρίς φύλο κι εμείς δε θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο μαζί του!

«Ελπίζω σε ένα μέλλον στο οποίο θα συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε το Corrin στο BBC News, ενώ συμπλήρωσε: «Δεν νομίζω ότι οι κατηγορίες είναι αρκετά συμπεριληπτικές αυτή τη στιγμή».

Emma Corrin – Βραβεία χωρίς φύλο: Όλα όσα δήλωσε για τις ενιαίες κατηγορίες

Ωστόσο, όλες οι διοργανώσεις που κρύβονται πίσω από τα Baftas και τα Όσκαρ έχουν δηλώσει αρκετές φορές πως έχουν ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις.

«Το θέμα είναι να αισθάνονται όλοι ότι αναγνωρίζονται και ότι αντιπροσωπεύονται», τόνισε το Emma Corrin.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το 26χρονο έχει κερδίσει ήδη μια Χρυσή Σφαίρα και ήταν υποψήφιο για Emmy χάρη στην ερμηνεία του ως Πριγκίπισσα Diana στην 4η σεζόν The Crown, οι εξελίξεις αυτές, όμως, είχαν σημειωθεί πριν εκδηλώσει την επιθυμία του να κατονομάζεται με ουδέτερες αντωνυμίες.

Φέτος, το non binary άτομο πρωταγωνιστεί σε δύο ταινίες υψηλού προφίλ – My Policeman και Lady Chatterley’s Lover.

«My Policeman»: Emma Corrin και Harry Styles σ’ ένα queer ερωτικό τρίγωνο το ’50

«Είναι δύσκολο για μένα αυτή τη στιγμή να προσπαθώ να δικαιολογήσω στο μυαλό μου ότι είμαι non binary και ότι είμαι υποψήφια σε γυναικείες κατηγορίες», αποκάλυψε το Corrin.

Αναλογιζόμενο το γεγονός ότι παίζει σε μεγάλο βαθμό γυναικείους ρόλους, το Corrin αναρωτήθηκε: «Όταν πρόκειται για κατηγορίες, γιατί πρέπει πάλι να είμαι ανάμεσα σε γυναικείους ή αντρικούς ρόλους;».

«Η συζήτηση για τα βραβεία και την εκπροσώπηση πρέπει όντως να γίνει, αλλά στην πραγματικότητα πρέπει να είναι πιο ουσιαστική, πρέπει να υπάρχει εκπροσώπηση και στο ίδιο το υλικό, στο περιεχόμενο που βλέπουμε εμείς τα non binary άτομα, τα queer άτομα, τα trans άτομα, γιατί αυτό θα αλλάξει πολλά».

«Όταν προκύψουν αυτές οι αλλαγές, σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι και περισσότεροι ηθοποιοί θα παίζουν αυτούς τους ρόλους».

Ένας εκπρόσωπος της Bafta αποκάλυψε ότι η οργάνωση «έχει ξεκινήσει προληπτικές και στοχαστικές διαβουλεύσεις γι’ αυτό το θέμα». Η οργάνωση πίσω από τα Όσκαρ, η Ακαδημία, πιστεύεται επίσης ότι διεξάγει έρευνα και συζητήσεις για το θέμα.

Η συζήτηση για τις κατηγορίες χωρίς φύλο έχει ξεκινήσει να υπάρχει πολύ έντονα ανάμεσά μας, με τη βιομηχανία της μουσικής να πρωτοστατεί. Τα Grammy έγιναν ουδέτερα ως προς το φύλο το 2012, ενώ τα Brit Awards συγχώνευσαν τις κατηγορίες ανδρών και γυναικών σε κατηγορία καλλιτέχνη της χρονιάς.

Είναι, όμως, μια πιο περίπλοκη συζήτηση από όσο φαίνεται. Ενώ ορισμένοι θεωρούν τις ουδέτερες ως προς το φύλο κατηγορίες ως κοινωνικά προοδευτικές, θα μπορούσαν να έχουν ακούσιες συνέπειες και υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Αρκετοί, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι αυτή η απόφαση θα μπορούσε να οδηγήσει σε λιγότερη ισότητα μακροπρόθεσμα, εμείς, πάντως, είμαστε υπέρ τους και θεωρούμε πως ο καθένας θα έπρεπε να είναι αυτό που νιώθει!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News