Όταν η Βρετανία γιορτάσει τα 70 χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στον θρόνο τον Ιούνιο, ένα εντυπωσιακό γλυπτό σε σχήμα δέντρου θα στηθεί έξω από τα Ανάκτορα του Buckingham. Πραγματικά θα εντυπωσιαστείς!

Σχεδιασμένο από το Heatherwick Studio, το «Tree of Trees», ύψους 21 μέτρων, θα περιλαμβάνει 350 αυτόχθονα βρετανικά δέντρα προσαρτημένα σε ένα τεράστιο ατσάλινο πλαίσιο, αντανακλώντας την πρωτοβουλία The Queen’s Green Canopy (QGC) που κάλεσε τους Βρετανούς να «φυτέψουν ένα δέντρο για το Ιωβηλαίο» μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Μαρτίου 2022. Πάνω από ένα εκατομμύριο δέντρα φυτεύτηκαν αυτούς τους μήνες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα QGC.

Είναι οριστικό: Η βασίλισσα Ελισάβετ εγκαταλείπει το Παλάτι του Μπάκιγχαμ

Το δέντρο στο Buckingham και η μεγάλη γιορτή για την Βασίλισσα

Ο Βρετανός σχεδιαστής Thomas Heatherwick, ιδρυτής του Heatherwick Studio, δήλωσε ότι «το Δέντρο των Δέντρων» σχηματίζεται με τη βοήθεια εργαστηρίων και φυτωρίων σε όλη τη χώρα, ως μέρος μιας απίστευτης κοινοτικής εκστρατείας που κυριολεκτικά αλλάζει το τοπίο του έθνους».

Η Heatherwick βρίσκεται πίσω από πολλά έργα υψηλού προφίλ, από τα νέα λεωφορεία Routemaster του Λονδίνου, μέχρι το Olympic Cauldron του 2012. Το πιο πρόσφατο γλυπτό επανεξετάζει το δενδρώδες θέμα ορισμένων από τα προηγούμενα έργα του στούντιο. Πέρυσι στη Σαγκάη, ο Heatherwick και η ομάδα του δημιούργησαν το 1000 Trees, ένα εμπορικό κέντρο με 1.000 δέντρα σε ζαρντινιέρες πάνω από τις 1.000 δομικές στήλες του κτιρίου.

Η Ελισάβετ κλείνει 70 χρόνια βασιλείας και μοιράζει μετάλλια. Θα δώσει και στους Harry, Meghan και Πρίγκιπα Andrew;

Στις ΗΠΑ, ο Heatherwick έχτισε το Little Island , ένα πάρκο σε μια προβλήτα στην όχθη του ποταμού Μανχάταν που περιείχε περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη δέντρων και φυτών που προέρχονται από τη Νέα Υόρκη. Και τα 350 δέντρα στο Tree of Trees θα βρίσκονται σε γλάστρες αλουμινίου, οι οποίες θα φέρουν ανάγλυφη την επωνυμία της βασίλισσας, σύμφωνα με το Heatherwick Studio. Τον Οκτώβριο, μετά το τέλος των εορτασμών για το Ιωβηλαίο, τα δέντρα θα διανεμηθούν σε κοινοτικές οργανώσεις.

Απομακρύνθηκε ο πρίγκιπας Andrew από τα βασιλικά του καθήκοντα – Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ προχώρησε σε αυτή την απόφαση;

Οι εορτασμοί του Σαββατοκύριακου για το Platinum Jubilee, που περιλαμβάνουν τη φωταγώγηση φάρων σε περισσότερα από 1.500 σημεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και τις υπερπόντιες περιοχές του, θα διαρκέσουν από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News