Το “αντίο” της βασίλισσας Ελισάβετ στον πρίγκιπα Φίλιππο έγινε με μέσα που όταν γνωρίστηκαν δεν ήταν ούτε στα πλαίσια της φαντασίας τους. Μέσα από μία ανάρτηση στο Facebook ειπώθηκε το πιο συγκινητικό “αντίο” για τον σύντροφο της ζωής της τα τελευταία 73 χρόνια. Σε ολόκληρο το βασίλειο σήμερα ακούστηκαν χαιρετισμοί όπλων ως φόρο τιμής για το Δούκα του Εδιμβούργου και οι καμπάνες στο Ουεστμίνστερ χτύπησαν πένθιμα 99 φορές.

Το “αντίο” της βασίλισσας Ελισάβετ

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο η βασίλισσα Ελισάβετ βρισκόταν στο πλάι του πρίγκιπα Φίλιππου. Οι αξιωματούχοι του ανακτόρου δεν έχουν δώσει πρόσθετες πληροφορίες, ωστόσο πιστεύεται ότι η υγεία του επιβαρύνθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Η βασίλισσα Ελισάβετ αρνήθηκε τη μεταφορά του στο νοσοκομείο καθώς ο ίδιος δεν το ήθελε. Η Telegraph αναφέρει ότι ο Δούκας του Εδιμβούργου είχε δηλώσει ότι θέλει να αφήσει την τελευταία του πνοή στο κρεββάτι του και με τους δικού του όρους. Ύστερα από 73 χρόνια έγγαμου βίου οι ζωές τους χωρίστηκαν την Παρασκευή (9/4/2021).

Ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε νοσηλευτεί για περίπου ένα μήνα στο νοσοκομείο λόγω μίας λοίμωξης και κάποιων προβλημάτων με την καρδιά του, στο πλευρό του ήταν πάντα η βασίλισσα. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του παλατιού αναρτήθηκε μία δημοσίευση με το “αντίο” της βασίλισσας Ελισάβετ στον πρίγκιπα Φίλιππο όπου χαρακτηριστικά ανέφερε:

Ήταν απλά η δύναμή μου και το στήριγμά μου, όλα αυτά τα χρόνια, και εγώ, και ολόκληρη η οικογένειά του, και αυτή και πολλές άλλες χώρες, του χρωστάμε ένα χρέος μεγαλύτερο από ό, τι θα αξίωνε ή θα μαθαίναμε ποτέ

“𝘏𝘦 𝘩𝘢𝘴, 𝘲𝘶𝘪𝘵𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘱𝘭𝘺, 𝘣𝘦𝘦𝘯 𝘮𝘺 𝘴𝘵𝘳𝘦𝘯𝘨𝘵𝘩 𝘢𝘯𝘥 𝘴𝘵𝘢𝘺 𝘢𝘭𝘭 𝘵𝘩𝘦𝘴𝘦 𝘺𝘦𝘢𝘳𝘴, 𝘢𝘯𝘥 𝘐, 𝘢𝘯𝘥 𝘩𝘪𝘴 𝘸𝘩𝘰𝘭𝘦 𝘧𝘢𝘮𝘪𝘭𝘺, 𝘢𝘯𝘥 𝘵𝘩𝘪𝘴 𝘢𝘯𝘥 𝘮𝘢𝘯𝘺 𝘰𝘵𝘩𝘦𝘳…

Posted by The Royal Family on Saturday, April 10, 2021

Ένα πιο λιτό αντίο ήταν αυτό της Meghan Markle και του Harry όπου έκαναν μία δήλωση μέσα από το website του Archewell η οποία έλεγε:

«Στη μνήμη της Βασιλικής Υψηλότητας Ο Δούκας του Εδιμβούργου 1921-2021. Σε ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες σου… θα μας λείψεις πολύ».

Πένθιμες καμπάνες για τον Πρίγκιπα Φίλιππο

Η Βρετανία αποχαιρετά τον πρίγκιπα Φίλιππο με πένθιμες καμπάνες, χαιρετισμούς όπλων και σημαίες που κυματίζουν μεσίστιες σε όλη τη χώρα. Οι πολίτες αφήνουν λουλούδια έξω από το Κάστρο του Ουίνδσορ και από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η καμπάνα στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ χτύπησε 99 φορές σε πένθιμο τόνο. Τα παιδιά του, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Edward μίλησαν για τον ίδιο με συγκινητικά λόγια λέγοντας:

Η ενέργειά του ήταν απίστευτη στο πως υποστήριξε την μητέρα μας
– πρίγκιπας Κάρολος

Ο πατέρας μου ήταν πάντα μια πηγή υποστήριξης και ενθάρρυνσης… Και καθοδήγησης
-πρίγκιπας Edward

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News