Η σκούπα ρομπότ έκανε το ντεμπούτο της το 2020 και πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για την εμπειρία τους λέγοντας ότι έχει αλλάξει η ζωή τους. Η ευκολία που τη διακατέχει είναι ότι εσύ απλά πατάς ένα κουμπί τα υπόλοιπα τα φροντίζει εκείνη για σένα! Αν σκέφτεσαι και εσύ να αγοράσεις μία σκούπα ρομπότ αυτά είναι όλα όσα πρέπει να έχεις κατά νου πριν καταλήξεις στην επιλογή της.

Ποιες είναι οι καλύτερες σκούπες ρομπότ

Το να έχεις στο σπίτι μία σκούπα ρομπότ δε σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί να ξανακαθαρίσεις το πάτωμα αλλά σημαίνει ότι μπορεί να κάνει το καθημερινό σκούπισμα και σφουγγάρισμα. στην περίπτωση όπου υπάρχει κάποια γωνία που δεν καθαρίστηκε ή κάποιος επίμονος λεκές τότε εκεί θα πρέπει να βάλεις κι εσύ το χεράκι σου!

Οι καλύτερες σκούπες ρομπότ που επιλέχθηκαν με βάση την εμπειρία, την επωνυμία, την κριτική των πληροφοριών προϊόντος, τα βίντεο και τις κριτικές των καταναλωτών στο διαδίκτυο και τις συνεντεύξεις με κατασκευαστές είναι:

να βρεις τα vintage έπιπλα
Toa Heftiba/Unsplash

Τι χρειάζεται να προσέξεις πριν αγοράσεις μία σκούπα ρομπότ

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αναζητήσεις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που διαρκούν τουλάχιστον 90 λεπτά. Εάν έχεις μεγαλύτερο χώρο για καθαρισμό, αναζήτησε ρομπότ που επαναφορτίζουν και συνεχίζουν, επιστρέφοντας μετά τη φόρτιση στο σημείο που σταμάτησαν τον καθαρισμό για να ολοκληρώσουν την εργασία.

Εύκολη εγκατάσταση και συντήρηση

Όσο πιο εύκολη είναι η εγκατάσταση και η συντήρησή της, τόσο το καλύτερο! Πιο συγκεκριμένα όταν πρόκειται για τη φόρτιση της ρομπότ σφουγγαρίστρας, το γέμισμα και την εκκένωση της δεξαμενής νερού, την αφαίρεση ή την αντικατάσταση των ταψιών καθαρισμού και τη ρύθμιση για καθαρισμό μία φορά ή σε κανονικό πρόγραμμα.

Ασφάλεια για επιφάνειες δαπέδου

Εάν το σπίτι σου έχει κυρίως ξύλινα δάπεδα, καλό είναι να βεβαιωθείς ότι το ρομπότ που επιλέγεις έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει αυτήν την επιφάνεια. Όλα τα ρομπότ είναι ασφαλή για δάπεδα βινυλίου και πλακιδίων.

σπίτι που μένεις
Bench Accounting/Unsplash

Αισθητήρες δαπέδου και χαλιών

Εάν έχεις ένα μείγμα μοκέτας και ξύλου στο σπίτι σου, καλό είναι να επιλέξεις ένα ρομπότ που μπορεί να καθορίσει τη διαφορά. Ορισμένα ρομπότ έχουν δυνατότητες χαρτογράφησης, οι οποίες σου επιτρέπουν να επιλέξεις μόνο συγκεκριμένες περιοχές για καθαρισμό.

Ενσωμάτωση εφαρμογών

Αυτό είναι χρήσιμο αν θέλεις να δεις τις ικανότητες του ρομπότ σου. Δηλαδή να έχει πρόσβαση σε ζητήματα συντήρησης ή να προγραμματίζει συνεδρίες καθαρισμού εκ των προτέρων ή ενώ είσαι μακριά. Μπορείς επίσης να ρυθμίσεις ζώνες χωρίς κίνηση που δεν πρέπει να καθαρίζονται μέσω εφαρμογής αντί να αποκλείεις χειροκίνητα τον χώρο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News