Ανά στιγμές πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται τι πήγε τόσο στραβά με την ανθρωπότητα. Θέλω να πιστεύω πως δεν είμαι η μόνη, πως και άλλοι αναρωτιούνται εκεί έξω. Από τη φύση μου είμαι οπτιμίστρια και πάντα με διακατέχει μία θετική αύρα στη ζωή μου. Δεν είναι πάντα εύκολο όμως προσπαθώ να το διατηρώ καθώς αν αφήσω όλα όσα δε μ’ αρέσουν στον κόσμο να με καταβάλουν αναρωτιέμαι αν θα παραμείνω χαρούμενη!

Τι πήγε τόσο στραβά με την ανθρωπότητα

Τα σκουπίδια

Αναρωτιέμαι από πού πρέπει να ξεκινήσω, ωστόσο λόγω του ότι όλοι ζούμε σε έναν πλανήτη που φέρει το όνομα γη πιστεύω ότι αυτό πρέπει να είναι το πρώτο ερωτηματικό. Με την εισαγωγή της πανδημίας στη ζωή μας και της μετέπειτα καραντίνας δε μπορώ να παραλείψω το γεγονός ότι όλοι ανακαλύψαμε νέες συνήθειες, τη φύση και φυσικά την τεχνολογία. Ωστόσο παρά το ότι καθάρισε η ατμόσφαιρα στην πρώτη καραντίνα, καθάρισαν οι δρόμοι και έφυγε η ηχορύπανση, με το που ξεπροβάλαμε και πάλι ξεπρόβαλε και ακόμα ένα είδος σκουπιδιού στους δρόμους… η μάσκα!

παρατείνεται το lockdown
Freepik

Μπορώ να σκεφτώ τον λόγο που μπορεί να μην πιάσεις τη μάσκα εν μέσω πανδημίας από τον δρόμο αλλά μπορώ να το δεχτώ για μία μάσκα. Όταν ο αριθμός τους πολλαπλασιάστηκε απλά θεωρώ πως έγινε ένα ακόμα σκουπίδι που -δεν υπήρχε(;)- κάδος να πεταχτεί! Το κακό όμως δεν είναι η μάσκα είναι όλα τα σκουπίδια και πολλές φορές είναι ακόμα και καρότσια των σούπερ μάρκετ που πρόσφατα ένα από αυτά μου χάλασε τη θέα αφού βρισκόταν δια μέσου ενός ποταμιού(!). Όλοι ζούμε στον ίδιο πλανήτη και όλοι μπορούμε να τον διατηρούμε καθαρό. Όλοι μπορούμε να ανακυκλώνουμε και όλοι μπορούμε να βάλουμε στη ζωή μας νέες συνήθειες που δε μολύνουν το περιβάλλον στο βαθμό που συμβαίνει καθημερινά με άλλες μας συνήθειες.

Οι άνθρωποι

Σε αυτόν τον πλανήτη λοιπόν ζούμε οι άνθρωποι και τα ζώα. Όλοι οι άνθρωποι είναι άνθρωποι. Οι μετανάστες είναι άνθρωποι που διαφέρουν αλλά είναι άνθρωποι. Οι έγχρωμοι είναι άνθρωποι που διαφέρουν ή οι λευκοί αντίστοιχα αναλόγως σε ποια κατηγορία ανήκεις, αλλά είναι άνθρωποι. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός που έχει ο κάθε ένας μας δεν αφορά κανέναν παρά τον ίδιο και δε χρειάζεται να δέχεται κριτική για τη διαφορετικότητά του. Όλοι αναπνέουμε τον ίδιο αέρα, ζούμε στον ίδιο πλανήτη, έχουμε τα ίδια δικαιώματα (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχουμε), βιώνουμε τα ίδια συναισθήματα και το μόνο στο οποίο στην πραγματικότητα διαφέρουμε είναι ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά του καθενός.

Αν γυρίσουμε στα παιδικά μας χρόνια θα θυμηθούμε τις ζωγραφιές που φτιάχναμε με την πολιτισμική ποικιλομορφία, θα θυμηθούμε ότι απλώναμε πιο εύκολα το χέρι σε κάποιον που είχε ανάγκη από τη βοήθειά μας. Όλες οι αντιδράσεις τον παιδιών και ο κόσμος στον οποίο ζουν μπορούν να γίνουν και δικές μας φτάνει να βλέπουμε με τα μάτια της καρδιάς.

Φυσικά, αυτός δεν είναι ο κανόνας. Υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν καθημερινά για να αλλάξουν αυτά και ακόμα περισσότερα. Ωστόσο, ακόμα και αν δεν ανήκεις σε κάποια ΜΚΟ μπορείς να κάνεις καθημερινά πολλά πράγματα ώστε να βάλεις κι εσύ ένα λιθαράκι σε ένα καλύτερο και πιο ευχάριστο για όλους αύριο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News