Τι είναι το iPop για εμένα; Στα γενέθλια του iPop για τα 10 χρόνια του, συνειδητοποίησα ότι απ’ τα 10 χρόνια, είμαι μαζί του σχεδόν τα 7. Θυμάμαι την πρώτη μέρα που πήγα στο γραφείο, ως υποψήφια για πρακτική τότε, τον Γενάρη του ’15. Μπήκα στον χώρο κι αμέσως με συνεπήρε η αύρα. 22 χρονών τότε, μόλις τελείωνα τη σχολή, είδα για πρώτη φορά πώς γίνεται τέλος πάντων αυτή η δουλειά από κοντά. Και μαγεύτηκα. Το ραντεβού με την αρχισυντάκτρια πήγε πολύ καλά και το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκίνησα να γράφω τα πρώτα μου άρθρα. Μπορεί η πρακτική να ήταν για 3 μήνες, αλλά κάτι μέσα μου μου έλεγε πως το ταξίδι στο iPop θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Λίγο πριν το τέλος της πρακτικής, είχα την τιμή να μου κάνουν πρόταση για να ξεκινήσω αμέσως να δουλεύω κανονικά στο site. Να ενταχθώ και με τη βούλα πλέον σ’ αυτή την ομάδα. Πού να ξεραν τότε ότι δεν θα γλιτώσουν από εμένα έτσι εύκολα!

Μέσα σ’ αυτά τα σχεδόν 7 χρόνια, έχω γράψει άρθρα για κάθε κατηγορία που υπάρχει στο iPop. Έχω πειραματιστεί με τα πάντα, έχω αγαπήσει θέματα, έχω πέσει στα “βαθιά” όταν κλήθηκα με λίγους μήνες εμπειρίας να καλύψω βάρδιες με δημοψήφισμα, ατελείωτες ώρες συζητήσεων στη Βουλή (να ναι καλά η Ζωή Κωνσταντοπούλου), capital controls, Eurogroups, Συνόδους Κορυφής, τρομοκρατικές επιθέσεις, σεισμούς, πυρκαγιές… και πολλά πολλά ακόμα που αν συνεχίσω να γράφω δεν θα μου φτάσει ένα άρθρο. Στο iPop έγινα δημοσιογράφος. Το iPop και οι υπέροχοι άνθρωποί του (ξέρετε εσείς ποιοι είστε) μου έμαθαν τη δουλειά, μου έδειξαν και τα καλά και τα δύσκολα της δημοσιογραφίας.

Μέσα σ’ αυτά τα σχεδόν 7 χρόνια, το iPop άλλαξε, μεταμορφώθηκε και πέρασε από διάφορες φάσεις μέχρι να βρει τον χαρακτήρα και την ταυτότητά του (ζήσατε κι εσείς μαζί μας αυτές τις αλλαγές αλλά συνεχίσατε να το στηρίζετε σε κάθε του φάση!).

Μέσα σ’ αυτά τα σχεδόν 7 χρόνια πέρασαν πολλοί άνθρωποι, άλλοι για περισσότερο, άλλοι για λιγότερο. Θα ήταν, άλλωστε παράδοξο, να μην έχει υπάρξει εναλλαγή προσώπων. Κάθε ένας που πέρασε άφησε το λιθαράκι του. Κάποια λιθαράκια ήταν λίγο μεγαλύτερα, αλλά όλα ήταν σημαντικά.

Μέσα σ’ αυτά τα σχεδόν 7 χρόνια, έχω ζήσει απίστευτες στιγμές χαράς, δημιουργικότητας, δημοσιογραφικού οίστρου, πίεσης, άγχους… Νομίζω πως έχω βιώσει κάθε συναίσθημα που υπάρχει. Απ’ τα πιο θετικά μέχρι τα πιο αρνητικά. Κι αυτό είναι η ζωή. Η ζωή δεν είναι φλατ, δεν είναι ποτέ μόνο όμορφη ή μόνο άσχημη. Η ζωή έχει εναλλαγές, απλά πρέπει να δεις τελικά προς τα πού κλίνει η ζυγαριά.

Μέσα σ’ αυτά τα σχεδόν 7 χρόνια, έχω μεγαλώσει και ωριμάσει και εγώ μαζί με το iPop.

Τι είναι το iPop για εμένα λοιπόν;

  • Είναι η Πόπη, η αύρα της, η εμπειρία της, τα μαθήματα που μου δίνει, η εμπιστοσύνη που μου δείχνει και η αγκαλιά που έχει πάντα για όλους μας.
  • Είναι η Εύα που με πήρε απ΄το χέρι, με ενέπνευσε, με έμαθε να δουλεύω και μ’ έκανε να αγαπήσω το iPop. (Και φεύγοντας πίστεψε ότι εγώ είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για ν’ αφήσει τη θέση της και την ευχαριστώ τόσο πολύ γι’ αυτό!).
  • Είναι οι άνθρωποι που γνώρισα, δούλεψα μαζί τους και έχω ακόμα στη ζωή μου (αλλά κι αυτοί που έφυγαν και έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους).
  • Είναι ένα τεράστιο σχολείο.
  • Είναι τα χιλιάδες κείμενα που έχω γράψει και είμαι περήφανη γι’ αυτά. (Αλλά κι εκείνα για τα οποία μπορεί να είμαι λιγότερο περήφανη).
  • Είναι οι ατελείωτες συζητήσεις μέσα στο γραφείο για κάθε θέμα που μπορεί να φανταστεί κανείς.
  • Είναι τα γέλια, τα δάκρυα, οι συγκινήσεις, οι διαφωνίες, τα λάθη απ’ τα οποία έμαθα, τα brainstormings, οι πιεστικές στιγμές, τα έκτακτα, τα ρεπορτάζ, οι συνεντεύξεις.
  • Είναι οι άνθρωποι που αποτελούν την ανανεωμένη ομάδα του iPop, δουλεύουν με όρεξη και το έχουν αγαπήσει ήδη.
  • Είστε εσείς, όλοι οι αναγνώστες που στηρίζετε τη δουλειά μας, μας δείχνετε την αγάπη σας και μας εμπνέετε καθημερινά.
  • Είναι ένα… παιδί για μένα που το βλέπω να μεγαλώνει, να εξελίσσεται και νιώθω περήφανη γι’ αυτό. Ναι… Μπορεί να είμαι απλά ένα μέλος της ομάδας του iPop, αλλά μετά από 7 χρόνια σ’ αυτή την ομάδα και 3,5 στο “τιμόνι” του, το νιώθω κι εγώ σαν παιδί μου. Αγχώνομαι μην “χτυπήσει”, παλεύω κάθε μέρα για το καλό του και περηφανεύομαι για κάθε του επιτυχία.

Χρόνια Πολλά iPop! Σ’ ευχαριστώ γι’ αυτό το ταξίδι που κάνουμε παρέα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News