Η ανάρτηση της Ζέτας Δούκα που έκανε την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, στο Instagram οδήγησε τελικά στην επικοινωνία της ηθοποιού με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκαλύπτοντας η ίδια τι ακριβώς συνέβη.

Την Πέμπτη, η γνωστή ηθοποιός Ζέτα Δούκα έκανε ένα Insta Story μέσα από το οποίο περιέγραψε με λίγα λόγια το αυτονόητο που ζητά από την Πολιτεία, ώστε η Δικαιοσύνη να επιδείξει τα αναγκαία αντανακλαστικά και οι ένοχοι να κριθούν για τις πράξεις τους.

Διάβασε όλα όσα ανέφερε η Ζέτα Δούκα, ζητώντας μέσα σε μερικές γραμμές το αυτονόητο από την Πολιτεία

Η ανταπόκριση από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν άμεση και όπως αποκάλυψε η ίδια η ηθοποιός, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύμβουλο του πρωθυπουργού Κύρα Κάπη και δέχθηκε τη συμπαράσταση της κυβέρνησης και τη δέσμευση για στήριξη όλων όσων έχουν πέσει θύματα βίας στον χώρο του Πολιτισμού. Ο Πρωθυπουργός στηρίζει τον αγώνα απέναντι στην εξάλειψη κάθε μορφής βίας και αναμένεται να προβεί σε θέσπιση κώδικα δεοντολογίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού, όπως έγραψε στη νέα της ανάρτηση η Ζέτα Δούκα, η οποία πριν από μερικές μέρες μίλησε ανοιχτά για τη βία που είχε δεχτεί απ’ τον Γιώργο Κιμούλη στο παρελθόν, ενώ τις ημέρες που ακολούθησαν έδειξε την υποστήριξή της στους συναδέλφους της που αποφάσισαν να μιλήσουν για τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες.

Η νέα ανάρτηση της Ζέτας Δούκα για την επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανοιχτή επιστολή που ανάρτησα προς τον ίδιο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ήρθε σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου μέσω της συμβούλου του κ. Κύρας Κάπη. Μου μεταφέρθηκε η πλήρης στήριξη του πρωθυπουργού στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας, καθώς και το γεγονός πως έχει ήδη δοθεί εντολή στο υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στον κύριο Γιατρομανωλάκη, να προβεί στη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού.

Από την πλευρά μου επισήμανα ότι εκτός των παραπάνω πρέπει να υπάρξει άμεση ευαισθητοποίηση και δυναμική παρέμβαση σύσσωμης της Πολιτείας και των εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να τύχουν πλήρους διερεύνησης τα καταγγελλόμενα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρους ανηλίκων ή νεαρών ατόμων, ακόμη κι αν αυτά έχουν τυπικώς παραγραφεί εξαιτίας του υπάρχοντος νομοθετικού μας πλαισίου, το οποίο χρήζει εκσυγχρονισμού σε αυτό το πεδίο.

Είναι σημαντικό να αισθανθούν τα θύματα τέτοιων ειδεχθών πράξεων, τα οποία ακόμη φοβούνται να βγουν να μιλήσουν, ότι η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη είναι στο πλευρό τους και τα στηρίζει.

Η κα Κάπη με διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει το σύνολο της συνομιλίας μας στον πρωθυπουργό.

Ζέτα Δούκα»

ανάρτηση της Ζέτας Δούκα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News