Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι είμαστε μεγάλοι θαυμαστές του feng shui και η αλήθεια είναι πως θέλουμε να σε μυήσουμε σε αυτόν τον κόσμο. Από την επιλογή φυτών εσωτερικού χώρου που φέρνουν καλή τύχη μέχρι την εύρεση έργων τέχνης, αναζητούμε συνεχώς τρόπους για να φέρουμε καλά vibes και θετική ενέργεια στο σπίτι, χρησιμοποιώντας αυτήν την αρχαία κινεζική τέχνη. Εξάλλου, αν μερικές μικρές σχεδιαστικές τροποποιήσεις μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγικότητά σου ή να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου σου, γιατί δεν διακοσμείς το σπίτι σου ανάλογα;

Παρακάτω μπορείς να ενημερωθείς σχετικά με ορισμένες βασικές τεχνικές και κανόνες ώστε να διακοσμήσεις το σπίτι σου με βάση το feng shui και επιτέλους να δεις την διάθεσή σου να αλλάζει μέσα στο ίδιο σου το σπίτι.

Βασικοί κανόνες feng shui για να διακοσμήσεις το σπίτι σου:

Προσδιόρισε τη θέση του καναπέ

Πριν ξεκινήσεις να μετακινείς ή να αγοράζεις έπιπλα σαλονιού, η πρώτη και σημαντικότερη συμβουλή είναι να αξιολογήσεις πρώτα πώς χρησιμοποιείς το χώρο. Φαντάσου τον χώρο σου, πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου να κινείται μέσα σε αυτόν; Πού φαντάζεσαι τον καναπέ; Εκεί που τον φαντάζεσαι εκεί πρέπει να μπει! Ανάλογα με τη θέση θα κρίνεις ποιος καναπές είναι κατάλληλος. Η πιο σωστή θέση, όμως, είναι ο καναπές να βρίσκεται απέναντι από τις κύριες πόρτες.

Θέλεις η κρεβατοκάμαρά σου να αποπνέει ηρεμία; Ξέρουμε πώς πρέπει να τη διακοσμήσεις!

Τοποθέτησε την τηλεόρασή σου προσεκτικά

Αφού επιλέξεις μια θέση για τον καναπέ σου, θα αρχίσεις να εστιάζεις στο πού θα τοποθετήσεις την τηλεόρασή σου. Οι περισσότερες τηλεοράσεις αυτές τις μέρες είναι τόσο λεπτές που θα μπορούσες να τις τοποθετήσεις στον τοίχο, κάτι που σε βοηθά να διατηρήσεις μια πιο κομψή και προσεγμένη διακόσμηση.

Κρέμασε καθρέφτες στρατηγικά

Για ένα ιδιαίτερα μικρό σαλόνι είναι must να κρεμάσεις έναν καθρέφτη, αλλά ο χώρος στον οποίο θα τον κρεμάσεις είναι το παν. Οι καθρέφτες έχουν την ικανότητα να «επεκτείνουν ένα δωμάτιο» κάνοντας το να φαίνεται μεγαλύτερο.

Τι είναι τα φυτά του αέρα; Μάθε πώς να τα εντάξεις στο σπίτι σου και να τα φροντίσεις

Βάλε φυτά

Τα φυτά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επιμέλεια του καλού feng shui σε κάθε σαλόνι επειδή προσθέτουν «ενέργεια ζωής» στο χώρο. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα και να δώσουν στο δωμάτιο μια πινελιά μοναδικής υφής με τα φυλλώδη μοτίβα.

Φώτισε τον χώρο σου σωστά

Διέγειρε τη φωτεινή, αναζωογονητική ενέργεια με φυσικό φως και πολυεπίπεδο φωτισμό. Οι ενεργειακά αποδοτικοί λαμπτήρες μιμούνται το φυσικό φως και επίσης θα διαρκέσουν περισσότερο. Το φως συνδέεται επίσης με το στοιχείο της φωτιάς, ένα από τα πέντε στοιχεία που πρέπει να υπάρχει στο δωμάτιο για αρμονία και ισορροπία. Για να βελτιώσεις το feng shui στο σαλόνι, προσπάθησε να φωτίσεις τις σκοτεινές γωνίες και τις σκιές.

Τα πιο ζεστά κουβερτάκια που λατρέψαμε από το πρώτο λεπτό και πρέπει να βρίσκονται σε κάθε σπίτι! Γιατί χειμώνας χωρίς χουχούλιασμα δε γίνεται…

Επίλεξε την ισορροπία

Εάν το feng shui έχει να κάνει με την αρμονία, σκέψου να εξισορροπήσεις τα διακοσμητικά υλικά, έτσι ώστε ένα μόνο υλικό να μην υπερισχύει όλων των άλλων στο δωμάτιο. Αυτό μπορεί να σημαίνει την επιλογή μιας ποικιλίας υφών και φινιρισμάτων. Για παράδειγμα, εάν έχεις πολύ μέταλλο στο σαλόνι σου, μαλάκωσέ το με χνουδωτά μαξιλάρια και ριχτάρια και ένα ή δύο φυτά σπιτιού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News