Έχουμε πει πολλές φορές πως είναι πολύ σημαντικό ότι πρέπει να είσαι συνδεδεμένη με το χώρο σου, ειδικά με την κρεβατοκάμαρά σου. Είμαι σίγουρη πως έχεις διαβάσει διάφορα άρθρα με κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις και tips που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις «σαν το σπίτι σου». Αν με τίποτα από αυτά δεν είσαι ευχαριστημένη ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις κάτι τελευταίο που έχω να σου προτείνω.

Για να διακοσμήσεις τον χώρο σου πρέπει να επικεντρωθείς στον εαυτό σου. Πρέπει να τον γνωρίσεις και να μάθεις τι του αρέσει και τι όχι. Για να το κάνεις αυτό υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές. Επικεντρώσου, όμως, πρώτα στον εαυτό σου και διακόσμησε τον χώρο σου με βάση αυτό, μόνο έτσι θα νιώσεις ηρεμία και γαλήνη.

Το Milan Design Week επέστρεψε και σε προτρέπει να κάνεις την αλλαγή που δεν τολμούσες τόσο καιρό!

4 μυστικά για να αγαπήσεις την κρεβατοκάμαρά σου:

Άφησε το φυσικό τοπίο να σε καθοδηγήσει

Νιώσε το σπίτι σου σα να είναι ένα φυσικό τοπίο. Μπορεί να αισθάνεσαι ηρεμία και γαλήνη ενώ βρίσκεσαι στην παραλία ή στο δάσος. Ποιος σου είπε ότι αυτό το τοπίο δεν μπορείς να το μεταφέρεις στο δωμάτιό σου; Σκέψου που νιώθεις την απόλυτη ηρεμία και άφησε τη σκέψη σου να σε καθοδηγήσει ώστε να διακοσμήσεις τον χώρο σου, φροντίζοντας την ψυχική σου υγεία.

Κλείσε τα μάτια σου και φαντάσου το αγαπημένο σου περιβάλλον. Τι νιώθεις; Tι αισθάνεσαι; Τι μυρίζεις; Όλα αυτά προσπάθησε να τα μεταφέρεις στη διακόσμησή σου.

Δημιούργησε έναν πίνακα διάθεσης

Το μυστικό μυστικό για να αισθάνεσαι άνετα στο δωμάτιό σου είναι οι πίνακες διάθεσης. Πάρε έναν καμβά και ξεκίνα να σχεδιάζεις τις σκέψεις σου, τα συναισθήματά σου, αγαπημένα σου τοπία και χώρος, ό,τι μπορείς να φανταστείς δηλαδή. Μην ακολουθήσεις κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο, είναι αφηρημένη τέχνη!

Με αυτόν τον τρόπο διακοσμείς το δωμάτιό σου με πίνακες αλλά εξερευνείς και τον εαυτό σου.

Μόλις νοίκιασες σπίτι; Αυτές είναι οι πιο εύκολες αλλαγές που μπορείς να κάνεις στη διακόσμηση!

Δημιούργησε μια παλέτα χρωμάτων

Αφού δημιουργήσεις τον πίνακα διάθεσης ήρθε η στιγμή να καταλάβεις και ποια χρώματα σου αρέσουν. Προσπάθησε να του δώσεις χρώμα και ζωή επιλέγοντας ελεύθερα και χωρίς σκέψη τα χρώματα που σου αρέσουν.

Να θυμάσαι πως τα πιο ουδέτερα χρώματα είναι αυτά που δημιουργούν ένα αίσθημα ηρεμίας και γαλήνης, αλλά αν δεν είναι στην ελεύθερη επιλογή σου διακόσμησε τον χώρο σου με βάση αυτά και δες τη διάθεσή σου να αλλάζει αμέσως!

Επίλεξε μερικά μοτίβα

Παρατήρησε τον πίνακα διάθεσής σου και δες ποια μοτίβα μπορεί να βρεθούν στο τοπίο που επέλεξες.. Στοιχεία όπως το νερό, η άμμος και η πέτρα μπορούν να ερμηνευτούν ως μοτίβα. Για να διατηρήσεις την ηρεμία στον χώρο σου μπορείς να στραφείς προς χρώματα απαλά και χαλαρωτικά, με αφηρημένες και λουλουδάτες έννοιες.

Έχοντας κατά νου μια παλέτα χρωμάτων και μοτίβα, άφησέ τα να σε καθοδηγήσουν στις επιλογές σου για διακόσμηση, χρώμα, ταπετσαρία και υφάσματα.

Έξυπνοι τρόποι να διακοσμήσεις το σπίτι σου για να σου φτιάχνει την διάθεση

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News