Η καρδιά της ευρωπαϊκής μουσικής «χτύπησε» το βράδυ του Σαββάτου (14/05) στο Pala Olympico στο Τορίνο της Ιταλίας! Ο διαγωνισμός τραγουδιού ολοκληρώθηκε και η Ουκρανία με το «Stefania» των Kalush Orchestra ήταν οι μεγάλοι νικητές της Eurovision 2022 συγκεντρώνοντας συνολικά 631 βαθμούς.

10+1 πράγματα που μάλλον δεν ήξερες για τη Eurovision

Τη δεύτερη θέση στον μουσικό διαγωνισμό, κατέλαβε το Ηνωμένο Βασίλειο με 466 βαθμούς και την τρίτη θέση η Ισπανία με 459 βαθμούς. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Σουηδία με 438 βαθμούς και την πεντάδα έκλεισε η Σερβία με 312 βαθμούς.

Tο ηχηρό μήνυμα του frontman των «Kalush Orchestra» στη σκηνή της Eurovision

«Παρακαλώ βοηθήστε την Ουκρανία, τη Μαριούπολη. Βοηθήστε το Azovstal τώρα», φώναξε από τη σκηνή της Eurovision, ο τραγουδιστής Oleg Psyuk, μετά την ερμηνεία του τραγουδιού “Stefania” του ουκρανικού συγκροτήματος.

Ο ίδιος είχε δηλώσει για το τραγούδι: «Γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο. Ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου, όμως μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών κι έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία και ο συμβολισμός του».

Eurovision 2022: Καταγγελία για παρενόχληση από χορευτές τραγουδιστή στην τελετή έναρξης

Το μήνυμα του Ουκρανού Προέδρου για τη νίκη της Ουκρανίας στη Eurovision

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy σχολίασε τη νίκη της χώρας του στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision συνδέοντάς την με τη ρωσική εισβολή στην πατρίδα του, υπογραμμίζοντας σε ανάρτησή του στο Instagram: «Το θάρρος μας εντυπωσιάζει τον κόσμο, η μουσική μας κατακτά την Ευρώπη».

«Την επόμενη χρονιά η Ουκρανία θα φιλοξενήσει την Eurovision» ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος και εξέφρασε την ελπίδα κάποια ημέρα ο διαγωνισμός τραγουδιού να φιλοξενηθεί στην απελευθερωμένη Μαριούπολη.

Δες παρακάτω το τραγούδι που ερμήνευσαν οι νικητές της Eurovision 2022:

Είναι κλεμμένο το τραγούδι των Maneskin με το οποίο κέρδισαν στη Eurovision;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News