Γυρίσαμε στη βάση μας πλέον και όλα δείχνουν ότι χρειαζόμαστε μια ανανέωση. Βρήκα μικρά πράγματα που δίνουν χαρά και μάλιστα δεν χρειάζεται να δώσουμε μια περιουσία για να τα βάλουμε σπίτι μας. Κάποια πράγματα τα έχουμε σπίτι από τη μέρα που μπήκαμε πέντε ή δέκα χρόνια και επειδή απλά δεν χαλάνε δεν τα ανανεώνουμε. Δεν είναι κάτι τραγικό, αλλά όπως και να το κάνεις όταν έρθει κάτι νέο σπίτι νιώθουμε χαρά και έναν ενθουσιασμό.

Τα μικρά πράγματα που δίνουν χαρά

  1. Πόσα χρόνια έχεις αυτές τις πυτζάμες που φοράς; Οι πυτζάμες είναι η αλήθεια ότι δεν χαλάνε εύκολα. Μπορεί να έχεις δηλαδή για χρόνια τα ίδια ζευγάρια πυτζάμες, επειδή απλά δεν χρειάζεσαι. Όταν πάρεις νέες θα δεις πόσο ανανεωμένη νιώσεις με κάτι τόσο μικρό.
  2. Επίσης σεντόνια και πετσέτες! Δεν χαλάνε και αγοράζουμε συνήθως πάρα πολλά ζευγάρια όταν πάμε σε ένα σπίτι. Αγοράζοντας ένα σετ λευκά σεντόνια και πετσέτες, αναβαθμίζεις αμέσως την εμπειρία του ύπνου και του μπάνιου σου και δημιουργείς μια like hotel εμπειρία στην καθημερινότητά σου.
  3. Έχεις δοκιμάσει να πλύνεις τα δόντια σου με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα; Σύμφωνα με τους οδοντιάτρους αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τα δόντια μας. Να κάτι που μπορεί να σε ανανεώσει πλήρως.
  4. Πιατικά και κούπες. Δεν χρειάζεται να πάρεις ένα ολόκληρο σετ. Ένα πιάτο πρωινού ή μια κούπα για τον καφέ σου, είναι αρκετά για να σε κάνουν να χαρείς το πρωί που θα πάρεις το πρωινό σου!
  5. Ριχτάρια σύμφωνα με την εποχή. Το καλοκαίρι διαλέγουμε πιο φωτεινά χρώματα, λευκά ή μπεζ ή ότι αρέσει και ταιριάζει στο σπίτι μας και το χειμώνα πιο βαριά υφάσματα και χρώματα. Αγοράζοντας μια στο τόσο ένα άλλο σετ ανανεώνετε εντελώς ο χώρος του σαλονιού.
  6. Κεριά! Τα κεριά είναι ένα από τα πιο σίγουρα πράγματα που σε ανανεώνουν αλλά και προσφέρουν απόλαυση σε πολλές αισθήσεις. Απολαμβάνεις να βλέπεις και να μυρίζεις ένα κερί και κάποιοι άνθρωποι καίνε κεριά και δημιουργούν ατμόσφαιρα μόνο με το άναμα του κεριού.
  7. Μαξιλαράκια για τον καναπέ ή τα κρεβάτια: Ένας οικονομικός τρόπος να δώσεις έναν τόνο πολυτέλειας στο κρεβάτι αλλά και μια εντελώς διαφορετική μορφή στο σαλόνι.
  8. Βάλε καθρέφτες στο σπίτι. Οι καθρέφτες αν τοποθετηθούν σωστά δίνουν πολλά συν στην διακόσμηση του σπιτιού. Το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο δίνει μια εντελώς ταυτότητα στο σπίτι.
  9. Βιβλία. Τα βιβλία ποτέ δεν είναι αρκετά. Όλοι εμείς που αγαπάμε το διάβασμα πραγματικά δίνουμε όλα μας τα χρήματα στα βιβλιοπωλεία. Τα βιβλία στολίζουν όμορφα και τις βιβλιοθήκες σαν διακοσμητικό αλλά η δουλειά που κάνουν στο μυαλό είναι ακόμα πιο σημαντική.
Ανακαίνιση σπιτιού
Unsplash/Spacejoy

Η χαρά κρύβεται στα μικρά πράγματα

Από μικρές αλλαγές μπορείς να δεις εντυπωσιακά αποτελέσματα στην καθημερινότητά σου. Στα μικρά πράγματα κρύβεται η χαρά αρκεί να τα ανακαλύψεις μόνος σου ποια είναι αυτά που προσφέρουν σε σένα χαρά. Σε σένα ή στο σπίτι σου κάνε αλλαγές και απόλαυσε την κάθε μέρα.

Οι λεπτομέρειες που θα απογειώσουν την Boho διακόσμηση στο σαλόνι σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News