Μια απ’ τις πιο πολυσυζητημένες ελληνικές ταινίες της χρονιάς, προτάθηκε απ’ την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για να μας εκπροσωπήσει στα Όσκαρ. Το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισετα Μαγνητικά Πεδία να είναι η ταινία που θα στείλει η Ελλάδα.

Το φιλμ του Γιώργου Γούση αποτελεί την πρόταση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στο υπουργείο Πολιτισμού, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κατηγορία διεθνούς ταινίας των Όσκαρ 2023. 

Η συγκεκριμένη πρόταση αναδείχθηκε μετά από ψηφοφορία των μελών της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, μέσω ειδικής πλατφόρμας, που διεξήχθη το διάστημα 1-4 Σεπτεμβρίου. Στη διαδικασία συμμετείχαν οχτώ μεγάλου μήκους ταινίες, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. 

Η τελική επιλογή της ταινίας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Όσκαρ 2023 έγινε από την επταμελή επιτροπή που έχει ορίσει το υπουργείο Πολιτισμού. 

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ψηφοφορία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου έγινε σε αυτόνομη και μεταγενέστερη διαδικασία από αυτή της ανάδειξης των Βραβείων Ίρις, περιλαμβάνοντας και ταινίες που δεν συμμετείχαν σε αυτά, αλλά πληρούσαν την περίοδο επιλεξιμότητας της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου. 

Τα Μαγνητικά Πεδία είναι ένα συγκινητικό και τρυφερό road movie με μεγάλη καρδιά, με το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο της Έλενας Τοπαλίδου και του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου και τη χημεία μεταξύ τους να είναι… μαγνητική.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News