Για τους περισσότερους από εμάς, η τηλεόραση είναι το κεντρικό στοιχείο του σαλονιού ή του δωματίου μας. Όταν καθαρίζουμε το έπιπλο της τηλεόρασης θα πρέπει να ρίχνουμε μια ματιά και σε αυτήν. Όμως, ο καλός καθαρισμός δεν αφορά μόνο την οθόνη. Εάν επικεντρώνεσαι μόνο σε αυτήν, τότε κάνεις ένα σημαντικό λάθος που θα μπορούσε να αφαιρέσει χρόνια από την ζωή της τηλεόρασής σου.

To TikTok σου δείχνει πώς να καθαρίσεις σημεία και αντικείμενα του σπιτιού σου που δεν φανταζόσουν ότι θέλουν καθάρισμα

Πώς να καθαρίσεις την τηλεόρασή σου

Καθάρισε την οθόνη με τον σωστό τρόπο

Χρησιμοποίησε ένα στεγνό, μαλακό πανί για να τη σκουπίσεις την σκόνη και τα υπολείμματα. Εάν έχεις τηλεόραση LCD, πίεσε απαλά. Η οθόνη υγρών κρυστάλλων μπορεί να πιεστεί εάν δεν είσαι πολύ προσεκτικός, δημιουργώντας σκοτεινά σημεία. Η απενεργοποίηση και η εκ νέου ενεργοποίηση της τηλεόρασής θα διορθώσει αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να θέσεις την οθόνη σου υπό πίεση.

Αν δεις κηλίδες λαδιού, δαχτυλικά αποτυπώματα ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται λίγο περισσότερο τρίψιμο, ψέκασε λίγο καθαριστικό ηλεκτρονικών ειδών σε ένα πανί με λίγο νερό και τρίψε απαλά την περιοχή μέχρι να καθαρίσει.

2 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίσεις πριν μπει ο χειμώνας

Καθάρισε τους αεραγωγούς

Οι αεραγωγοί διατηρούν την τηλεόρασή σου κρύα και αποτρέπουν την υπερθέρμανση. Το να αγνοείς αυτά τα σημεία μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για την συσκευή σου. Θα βρεις τους αεραγωγούς στο πίσω μέρος των πιο σύγχρονων τηλεοράσεων LCD. Σε παλαιότερα μοντέλα τηλεοράσεων, οι αεραγωγοί μπορεί να βρίσκονται στα πλαϊνά και στο πίσω μέρος.

Πριν ξεκινήσεις τον καθαρισμό για να φύγει η σκόνη από τους αεραγωγούς, κλείσε και αποσύνδεσε την τηλεόρασή σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ξεσκονόπανο στις οπές εξαερισμού για τον βασικό καθαρισμό, αλλά χρησιμοποίησε την ηλεκτρική σκούπα κάθε μήνα για να βγάλεις τη σκόνη που βρίσκεται βαθιά μέσα.

Μην ξεχνάς τις θήρες

Οι θύρες είναι εκεί όπου συνδέονται τα καλώδια HDMI, τα sticks ροής, τα συστήματα παιχνιδιών και τα ηχεία. Εάν αυτές οι θύρες είναι σκονισμένες, η τηλεόρασή μπορεί να δυσκολεύεται να συνδεθεί με εξωτερικές συσκευές. Οι θύρες βρίσκονται συνήθως στο πίσω μέρος, στα πλάγια ή μερικές φορές κάτω ή πάνω από την οθόνη της τηλεόρασής. Αυτό που δεν θέλεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις μια μπατονέτα. Μπορείς εύκολα να καταστρέψεις τα ευαίσθητα μέρη στο εσωτερικό. Είναι καλύτερο να τα καθαρίσετε χρησιμοποιώντας αέρα, όπως για παράδειγμα από ένα πιστολάκι.

Μην ξεχνάς το τηλεχειριστήριο

Ίσως ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι καθώς το χρησιμοποιούν όλοι αλλά σχεδόν ποτέ δεν καθαρίζεται. Το τηλεχειριστήριό σου είναι ένα μέρος όπου λίγο υγρό είναι ασφαλές για χρήση. Χρησιμοποίησε ένα ελαφρώς υγρό πανί για να σκουπίσεις το τηλεχειριστήριο, δίνοντας μεγάλη προσοχή στους αισθητήρες ώστε να μπορούν να επικοινωνούν εύκολα με την τηλεόρασή σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News