Παρά τις προσπάθειες που κάνεις για να έχεις ένα τακτοποιημένο σπίτι, τελικά δεν το καταφέρνεις. Στο 90% των περιπτώσεων ο ένοχος είναι μερικές συνήθειες που έχεις υιοθετήσει και αναιρούν όλες τις προσπάθειες που κάνεις. Οι συμβουλές για οργανωμένο σπίτι που θα σου δώσουμε σήμερα αφορούν περισσότερο τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να μην σαμποτάρεις τον στόχο σου.

Τις περισσότερες απ’ αυτές τις συνήθειες τις έχουμε -ή είχαμε σε κάποια στιγμή στη ζωή μας- όλοι, οπότε μην νιώσεις ενοχή αν βρεις τον εαυτό σου σε όλες! Αυτό που χρειάζεται είναι να μάθεις ποια ακριβώς είναι τα λάθη ώστε να ξεκινήσεις σιγά σιγά να τα αποφεύγεις!

Οι συμβουλές για οργανωμένο σπίτι ξεκινούν απ’ την αποφυγή αυτών των λαθών!

Αφήνεις άπλυτα παντού

Απ’ τον κάδο με τα άπλυτα ρούχα, μέχρι τον νιπτήρα της κουζίνας! Η οργάνωση και η καθαριότητα πάνε μαζί! Βάζε σιγά- σιγά τα πλυντήρια ώστε να μην ξεχειλίζει ο κάδος με τα άπλυτα, και φυσικά πλένε τα πιάτα πριν μαζευτούν σε στοίβες. Εάν έχεις πλυντήριο πιάτων, μην το σκέφτεσαι καν, απλά υιοθέτησε τον κανόνα του να μπαίνουν όλα στο πλυντήριο ακριβώς μετά το φαγητό… Και φρόντισε να ακολουθούν όλα τα μέλη της οικογένειας αυτό τον κανόνα!

συμβουλές για οργανωμένο σπίτι
Unsplash/Annie Spratt

Συρτάρια και κουτιά που ξεχειλίζουν από πράγματα

Έχεις το συρτάρι με τη γραφική ύλη, το κουτί με τους φορτιστές κι ένα κουτί όπου βάζεις μέσα ό,τι δεν έχει θέση αλλού. Οκ, έγινε μια σχετικά καλή αρχή αφού έχεις ξεχωρίσει τι μπαίνει στο καθένα. Όμως, είσαι σίγουρη ότι όλα αυτά τα συρτάρια και κουτιά είναι και μέσα οργανωμένα και δεν ακούγονται απλώς σαν να είναι; Επιπλέον, είμαστε σίγουροι ότι το κουτί με τα πράγματα που δεν έχουν αλλού θέση, κρύβει μέσα του… δυσάρεστες εκπλήξεις!

Είδαμε το Get Organized with The Home Edit στο Netflix και αυτά είναι τα 5 tips που μάθαμε για ένα οργανωμένο, καθαρό σπίτι

Έχεις “μπουκώσει” τη βιβλιοθήκη με βιβλία

Μια βιβλιοθήκη φαίνεται τέλεια στον χώρο, αλλά εδώ υπάρχει μια παγίδα: Μια βιβλιοθήκη που δεν είναι καλά οργανωμένη, μπορεί να χαλάσει την εικόνα ενός ολόκληρου δωματίου. Επίλεξε τα αγαπημένα σου βιβλία και βάλτα στη βιβλιοθήκη μαζί με μερικά διακοσμητικά κι όλα τα υπόλοιπα βάλτα σε κάποιο άλλο, λιγότερο εμφανές σημείο.

συμβουλές για οργανωμένο σπίτι

Αγοράζεις πρώτα και μετά οργανώνεις

Αυτό είναι ένα απ’ τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όλοι. Θεωρούμε ότι αγοράζοντας πολλά προϊόντα αποθήκευσης, θα λύσουμε το πρόβλημά μας. Όμως, συχνά όλα αυτά τα πράγματα δημιουργούν μεγαλύτερο χαμό στον χώρο μας. Πρώτα, λοιπόν, πρέπει να οργανώσεις τα υπάρχονται αντικείμενα, να καταγράψεις τις ανάγκες και μετά να αγοράσεις.

Θέλεις να έχεις πάντα τακτοποιημένο σπίτι; Υιοθέτησε αυτές τις συνήθειες των 2 λεπτών!

Τι κρύβεις πίσω απ’ την κουρτίνα;

Είναι μια κοινή πρακτική σε σπίτια που έχουν πολλές κουρτίνες. Οι κουρτίνες είναι για να ομορφαίνουν τον χώρο και να προστατεύουν από αδιάκριτα βλέμματα… Σίγουρα όχι για να κρύβεις από πίσω πράγματα, όσο δελεαστικό κι αν ακούγεται!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News