Εάν η καραντίνα μας έμαθε κάτι, είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι επένδυσαν χρόνο στη φυσική τους κατάσταση. Τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο… Είδαμε να κυκλοφορούν περισσότερα ποδήλατα στους δρόμους από ποτέ! Πολλοί βγάλαμε το ποδήλατό μας απ’ την αποθήκη όπου μπορεί να ήταν κλεισμένο χρόνια, ώστε να ξεκινήσουμε τις ποδηλατάδες! Όμως, το δίκυκλο μέσο σου χρειάζεται καθάρισμα και συντήρηση κι αυτό πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο. Ο καθαρισμός ποδηλάτου έχει τα μυστικά του κι εμείς μοιραζόμαστε μαζί σου τα do’s και τα dont’s σε αυτή τη διαδικασία.

Ακόμα κι αν το ποδήλατό σου δεν είναι γεμάτο λάσπη και σκουριά, σου συνιστούμε να το καθαρίζεις κάθε μήνα (ή κάθε 20-25 βόλτες) ώστε να διατηρηθεί σε άψογη κατάσταση για περισσότερα χρόνια.

Εάν χρειάζεσαι καθοδήγηση ώστε να πλύνεις σωστά το ποδήλατό σου, έχουμε φτιάξει μια λίστα με όσα πρέπει και δεν πρέπει να κάνεις, ενώ στο τέλος του άρθρου θα βρεις ένα video για το πώς να κάνεις το δίκυκλό σου να αστράφτει μέσα σε 5 λεπτά!

καθαρισμός ποδηλάτου
Philipp Cordts / Unsplash

Καθαρισμός ποδηλάτου: Τα Do’s & Dont’s για να το κάνεις σαν καινούργιο!

Do’s

  • “Ανακύκλωσε” τα σφουγγαράκια των πιάτων. Όταν φτάσουν πλέον σε κατάσταση να μην είναι ασφαλή για τα πιάτα σου, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για το πλύσιμο του ποδηλάτου!
  • Καθάρισε με ένα καθαρό πανί τα σημεία ανάμεσα στην αλυσίδα, τους δίσκους κι άλλα δυσπρόσιτα μέρη του ποδηλάτου.
  • Να είσαι συνεπής και αφοσιωμένος στο πλύσιμο του ποδηλάτου και να μην ξεχνάς ότι ένα καθαρό ποδήλατο προσφέρει καλύτερες βόλτες!

Dont’s

  • Μην ανακατέψεις όλα τα πανάκια και τα σφουγγάρια. Δεν θέλεις να γεμίσεις όλο σου το ποδήλατο με γράσο!
  • Χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι λείανσης στον σκελετό σου για να απομακρύνεις τη βρωμιά.
  • Χρησιμοποίησε λάστιχο με πίεση για να φτάσει το νερό με δύναμη σε όλα τα σημεία όπου είναι δύσκολο να φτάσει το πανάκι. Θα δεις πραγματική διαφορά!

Δες στο παρακάτω video πώς μπορείς να καθαρίσεις το ποδήλατό σου μέσα σε 5 λεπτά!

Τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα σου όταν κάνεις ποδήλατο; (Photo)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News