Πιθανότατα χρησιμοποιείς τα ακουστικά σου κάθε μέρα όλη μέρα. Αλλά όσες φορές τα βάζεις και τα βγάζεις απ΄την τσάντα σου, έχεις σκεφτεί ποτέ να τα καθαρίσεις; Μάλλον όχι. Πώς να καθαρίσεις τα ακουστικά σου ώστε να απομακρυνθούν όλα αυτά τα μικρόβια που είναι συσσωρευμένα;

Κι, όμως, τα ακουστικά μεταφέρουν ένα σωρό βακτήρια ειδικά όταν τα μοιράζεσαι. Κι αυτά τα βακτήρια που εσύ δεν βλέπεις αλλά υπάρχουν μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρές μολύνσεις στα αυτιά σου.

Το κερί στα αυτιά δεν είναι πάντα προβληματικό αλλά τα βακτήρια είναι. Τα ακουστικά φέρουν υπολείμματα απ’το κερί στα αυτιά σου, το οποίο ως επί το πλείστον είναι ακίνδυνο. Αλλά αν η ποσότητα των βακτηρίων μέσα στο αυτί μεγαλώσει τότε σίγουρα θα πάθεις μόλυνση!

Τα βακτήρια μπορεί να ευδοκιμήσουν στο κανάλι του αυτιού σου. Ο ζεστός και υγρός αέρας που παγιδεύει το αυτί σου ενώ φορά ακουστικά είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν τα βακτήρια.

Πώς να καθαρίσεις τα ακουστικά χωρίς να τα χαλάσεις;

Χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό, όπως το σαπούνι και ζεστό νερό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απαλό πανό με μια μικρή ποσότητα του μείγματος σαπουνιού. Ωστόσο το πολύ σαπούνι μπορεί να αφήσει υπολείμματα στα ακουστικά σου ενώ το πολύ νερό ξέρεις ότι μπορεί να τα καταστρέψει.

Αν υπάρχει αρκετή βρωμιά και σκόνη στο μεταλλικό τμήμα των ακουστικών, τότε μπορείς να τα καθαρίσεις με μια στεγνή οδοντόβουρτσα προκειμένου να απομακρύνεις τη σκόνη.

Ορισμένα ακουστικά, όπως αυτά της Apple, έχουν αφαιρούμενα καλύμματα σιλικόνης τα οποία μπορείς να τα αντικαταστήσεις.

Παράλληλα, δεν πρέπει ποτέ να τα βυθίζεις στο νερό. Όσο αυτονόητο κι αν είναι εμείς το επισημαίνουμε. Θα τα καταστρέψεις και πολύ απλά δεν θα λειτουργούν.

Και φυσικά τα καθαρίζεις αφού τα έχεις αποσυνδέσει από οποιαδήποτε συσκευή.

Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις εάν δεν λειτουργούν τα ακουστικά σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News