Τα χρησιμοποιείς καθημερινά, αλλά ξέρεις ότι μπορεί να είναι εστίες μικροβίων; Δες παρακάτω ποια είναι τα βρώμικα σημεία του σπιτιού και ένταξέ τα στη ρουτίνα καθαριότητάς σου.

Για το κάθε αντικείμενο σου προτείνουμε κι έναν τρόπο να το καθαρίσεις, επομένως δεν έχει δικαιολογίες “δεν ήξερα πώς να το κάνω”.

Δες ποια είναι τα πια βρώμικα σημεία του σπιτιού και καθάρισέ τα τώρα!

Σφουγγάρια κουζίνας

Είναι εύκολο για τα βακτήρια και υπολείμματα τροφής να μείνουν παγιδευμένα στα σφουγγάρια και λόγω της υγρασίας να αναπτυχθούν.

Τι να κάνεις: Δοκίμασε αντιβακτηριδιακά σφουγγαράκια και απορρυπαντικά πιάτων για να περιορίσεις το ρίσκο. Φρόντισε μία φορά την εβδομάδα να τα θερμαίνεις στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για δύο λεπτά (με αυτό τον τρόπο σκοτώνεται το 99% των βακτηρίων).

Οδοντόβουρτσες

Το έχεις ακούσει, από έρευνες έχει προκύψει ότι σταγονίδια μπορούν να μεταφερθούν από τη λεκάνη σου στην οδοντόβουρτσα (μπλιαχ!).

Τι να κάνεις: Μετά τη χρήση να την τρίβεις καλά και να την αφήνεις να στεγνώσει. Επίσης, φρόντισε να την αντικαταστήσεις μετά από 3-4 μήνες χρήσης.

Τηλεκοντρόλ

Έρευνα κατέληξε ότι είναι τρεις φορές πιο βρώμικα από οτιδήποτε άλλο σε ένα δωμάτιο! Θα το αφήσεις έτσι αυτό;

Τι να κάνεις: Καθάρισέ τα με κάποιο απολυμαντικό προϊόν ή με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι καθαρισμού.

Η τσάντα σου

Οι περισσότερες τσάντες έχουν δεκάδες βακτήρια, ενώ κάποιες έχουν εκατομμύρια, σύμφωνα με έρευνες.

Τι να κάνεις: Αν οι οδηγίες καθαρισμού το επιτρέπουν, πλύνε την τσάντα στο πλυντήριο. Αν όχι, καθάρισε με απολυμαντικά μαντηλάκια καθαρισμού ή με ειδικά προϊόντα, ανάλογα με το υλικό κατασκευής.

Χαλί

Μπορεί να περιέχει πάνω από 200.000 βακτήρια, όπως E . coli και σαλμονέλα.

Τι να κάνεις: Θα το καθαρίσεις! Δες εδώ πώς.

Πετσέτες μπάνιου

Όταν χρησιμοποιούμε για δεύτερη φορά μια πετσέτα μπάνιου, το σώμα μας έρχεται σε επαφή με νεκρά κύτταρα που είχαν απομακρυνθεί την πρώτη φορά, αλλά και βακτήρια που αναπτύχθηκαν λόγω της υγρασίας.

Τι να κάνεις: Προσπάθησε να τις αλλάζεις μια φορά την εβδομάδα και άφηνέ τις να στεγνώνουν εντελώς μεταξύ των χρήσεων.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News