Μπορεί τα social media να είναι γεμάτα design trends τα οποία σε δελεάζουν να δοκιμάσεις και να εντάξεις στο σπίτι σου φέτος. Ωστόσο, είσαι σίγουρος πως θα αντέξουν στον χρόνο; Εάν πιστεύεις πως είναι πιθανό να αλλάξεις γνώμη μέσα στο επόμενο διάστημα και να μετανιώσεις για την διακόσμηση που επέλεξες καλό είναι να προτιμήσεις design trends που αξίζει να επενδύσεις. Αυτές είναι οι τρεις κορυφαίες τάσεις στην διακόσμηση που είναι στην μόδα το 2022 και δεν πρόκειται να θεωρούνται ξεπερασμένες του χρόνου.

Η Google έχει -ξανά- την απάντηση! Αυτά είναι τα trends στο interior design που θα κυριαρχήσουν το 2022

Τα 3 design trends που αξίζει να επενδύσεις φέτος

Newstalgia

Αν υπάρχει μια τάση στην διακόσμηση που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή, είναι η Newstalgia. Πρόκειται για ένα design trend που αντιπαραθέτει νοσταλγικά έπιπλα και διακόσμηση με σύγχρονες πινελιές και νέες τεχνολογίες. Για παράδειγμα, σκέψου έναν πίνακα ζωγραφικής vintage με πλαίσιο μπαρόκ που κρέμεται κάθετα σε μια ολοκαίνουργια έξυπνη τηλεόραση Samsung. Εκτός από την κορυφαία τεχνολογία, το Newstalgia έχει να κάνει με τον επαναπροσδιορισμό του σκοπού αυτού που ήδη έχεις στο σπίτι σου και αγαπάς, επομένως είναι καλά ριζωμένο στη βασική αρχή του διαχρονικού σχεδιασμού.

Μπάνιο τύπου σπα

Μια άλλη σχεδιαστική τάση που έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια είναι η “ψυχική υγεία στο σπίτι”. Για κάποιους, αυτό σήμαινε μια πλήρη ανακαίνιση που περιλαμβάνει ένα άνετο μπάνιο και το μετατρέπει σε ένα καταφύγιο που μοιάζει με σπα. Μιλάμε για πολυτελείς ντουσιέρες, πετσέτες ξενοδοχειακής ποιότητας και κεριά αρωματοθεραπείας που θα λύσουν τα προβλήματά σου. Φυσικά, αυτή η τάση στο μπάνιο προκλήθηκε από την πανδημία, όταν οι άνθρωποι ήταν παγιδευμένοι στο σπίτι και έψαχναν τρόπους να αποφορτιστούν. Τώρα, ωστόσο, έχει εξελιχθεί σε ένα ιδιαίτερα περιζήτητο trend για πολλούς αγοραστές που θέλουν να δώσουν προτεραιότητα στην ψυχική τους υγεία.

Στροφή στην οικολογία

Όχι, δεν μιλάμε μόνο για το βάψιμο της κουζίνας με πράσινο χρώμα. Δεν είναι μυστικό ότι η Millenials και η Gen Z πρωτοστατούν στην περιβαλλοντική μεταρρύθμιση, επομένως μπορείς πιθανώς να μαντέψεις ποια είναι η κορυφαία προτεραιότητά τους όταν πρόκειται για την αγορά ενός σπιτιού: Σχεδιασμός φιλικός προς το περιβάλλον. «Το επόμενο έτος και μετά, θα δούμε ευρεία υιοθέτηση της πράσινης τεχνολογίας στους εσωτερικούς χώρους των κατοικιών. Από τους έξυπνους θερμοστάτες έως τα καινοτόμα συστήματα ανακυκλωμένου νερού, οι ιδιοκτήτες σπιτιού όχι μόνο θα έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της κατανάλωσής τους, αλλά θα προσπαθήσουν επίσης να μειώσουν τη χρήση ενέργειας και νερού», είπαν στο FOOD52 οι Georgie Smith και Hilary Gibbs, ιδρυτές της εταιρείας ανακυκλωμένων πλακιδίων LIVDEN. Επιπλέον, η αναμόρφωση του σπιτιού σε φιλικό προς το περιβάλλον δεν είναι μόνο ευεργετική για το περιβάλλον, αλλά μπορεί να ενισχύσει την αξία μεταπώλησης του σπιτιού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News