Ροδάκινα, βερίκοκα, καρπούζι, πεπόνι… Λατρεύεις τα φρούτα του Καλοκαιριού, σε δροσίζουν, σε ενδυναμώνουν, σε γεμίζουν θρεπτικά συστατικά κι αποτελούν ένα τέλειο σνακ για την παραλία. Όμως, ξέρεις πώς να αποθηκεύσεις τα καλοκαιρινά φρούτα σωστά;

Ποια θέλουν ψυγείο και ποια διατηρούνται καλύτερα εκτός ψυγείου; Πάμε να δούμε αναλυτικά τι ισχύει για το κάθε φρούτο!

Πώς να αποθηκεύσεις τα καλοκαιρινά φρούτα

Ροδάκινα

Αν τα αγοράσεις και δεν είναι ώριμα, άπλωσέ τα σε ένα σημείο της κουζίνας για μερικές μέρες. Μόλις ωριμάσουν, μπορείς να τα μεταφέρεις στο ψυγείο.

Καρπούζι

Πριν το κόψεις, θα πρέπει να το διατηρήσεις στη θερμοκρασία στην οποία το αγόρασες. Αυτό σημαίνει ότι εάν το αγόρασες σε θερμοκρασία δωματίου, θα μείνει εκτός ψυγείου μέχρι να κοπεί. Αφού το κόψεις, το μεταφέρεις στο ψυγείο.

πώς να αποθηκεύσεις τα καλοκαιρινά φρούτα
Pexels

Βερίκοκα

Με την ίδια λογική που ισχύει και για τα ροδάκινα, τα βερίκοκα διατηρούνται εκτός ψυγείου μέχρι να ωριμάσουν και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στην ψύξη.

Πόσες θερμίδες έχουν τα καλοκαιρινά φρούτα;

Πεπόνι

Αν είναι άγουρο, το κρατάμε εκτός ψυγείου μέχρι να ωριμάσει. Αν το έχουμε κόψει και είναι ώριμο, το βάζουμε στο ψυγείο τυλιγμένο.

πώς να αποθηκεύσεις τα καλοκαιρινά φρούτα

Σταφύλι

Τα σταφύλια διατηρούνται στο ψυγείο, το πολύ για μια εβδομάδα. Γενικά, το σταφύλι είναι ευαίσθητο, αλλά εάν έχουν σαπίσει μερικές ρώγες, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το πετάξεις όλο.

Κεράσια

Τα κεράσια μπαίνουν πάντα στο ψυγείο μόλις τα αγοράσουμε και διατηρούνται εκεί σε χαμηλή θερμοκρασία για μερικές ημέρες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News