Μία πολύ ιδιαίτερη δοκιμασία έλαβε χώρα στο πλατό του MasterChef, η οποία έκανε τόσο τους διαγωνιζόμενους, όσο και το κοινό να αναρωτηθούν και να προβληματιστούν για ζητήματα που είναι δεδομένα στη ζωή. Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς αυτά; Θα υπήρχε; Ή μήπως πρέπει να αρχίσουμε να αναθεωρούμε για τον τρόπο ζωής μας και το πώς συμπεριφερόμαστε απέναντι στη φύση; Από αυτή την πρωτοφανής δοκιμασία ένας ήταν ο νικητής, ενώ κάποιοι δεν κατάφεραν να αποδώσουν και τόσο καλά.

Συγκεκριμένα, όταν οι διαγωνιζόμενοι έφτασαν στην κουζίνα για το τεστ δημιουργικότητας, οι τρεις κριτές τους ενημέρωσαν πως θα πρέπει να μαγειρέψουν με ελάχιστα υλικά. Όταν οι παίκτες του reality μαγειρικής μπήκαν στην αποθήκη τροφίμων, συνειδητοποίησαν πως ήταν σχεδόν άδεια, χωρίς βασικά λαχανικά και άλλα υλικά που σε ένα δυσλειτουργικό μέλλον χωρίς μέλισσες, θα εξαφανιστούν. 

Η πρώτη influencer μέλισσα στον κόσμο θέλει να σώσει τις μέλισσες

MasterChef τεστ δημιουργικότητας: Ένα δυστοπικό μέλλον

«Οι μέλισσες, για όσους δεν το ξέρουν είναι ένα από τα βασικότερα επικονιαστικά είδη», ενημέρωσε τους διαγωνιζόμενους ο σεφ Σωτήρης Κοντιζάς. «Πάνω από το 35% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων οφείλεται στις μέλισσες. Τα τελευταία χρόνια απειλείται η ύπαρξή της σε παγκόσμιο επίπεδο (από) φυτοφάρμακα, έλλειψη βιότοπων και κλιματική αλλαγή. Έχετε φανταστεί ποτέ έναν κόσμο χωρίς μέλισσες;» τους ρώτησε ο κριτής. 

«Σε ένα δυστοπικό μέλλον χωρίς μέλισσες η αποθήκη τροφίμων θα είναι σχεδόν άδεια. Αυτή την αποθήκη τροφίμων θα επισκεφθείτε σήμερα». 

5+1 πράγματα που δεν ήξερες για το πιο εργατικό πλάσμα στη Γη

Ο νικητής αυτού του τεστ δημιουργικότητας ήταν ο Πάνος, ενώ οι κριτές ανέδειξαν ως υποψήφιους προς αποχώρηση του MasterChef μαζί με τη Φανή, τον Μάριο, τη Βασιλική και την Ελισάβετ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News