Η γκαλερί Athens’ The Breeder παρουσιάζει μια σειρά έργων επίπλων από σίδερα του Philippe Malouin. Με τίτλο “Steel Works”, η έκθεση σηματοδοτεί το σόλο ντεμπούτο του Καναδού σχεδιαστή με έδρα το Λονδίνο στην Αθήνα και συνδυάζει μια γλώσσα βιομηχανικού σχεδιασμού με μια φωτεινή παλέτα αποχρώσεων. Ένα μέρος της συλλογής παρουσιάστηκε στα περίπτερα της γκαλερί στο Frieze London 2021 και στο Fiac, πριν παρουσιαστεί ολόκληρη στην Αθήνα.

Αυτό το κυριολεκτικά χρυσό σινεμά της Γαλλίας είναι ένα πραγματικό κόσμημα

“Steel Works” στην Αθήνα: Μια έκθεση με έπιπλα από σίδερο

Διαθέτοντας γλυπτά έπιπλα από σίδερο, η συλλογή παρουσιάζει την οπτική του Malouin στη χειροτεχνία και το βιομηχανικό σχέδιο. Οι φόρμες των κομματιών επιτυγχάνονται μέσα από συνθέσεις βασικών συστατικών, αντικείμενα που βρέθηκαν από τον σχεδιαστή σε χωματερές στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

έκθεση έπιπλα από σίδερο
Philippe Malouin

Τα αποτελέσματα είναι πολυλειτουργικά «υβριδικά αντικείμενα» που δημιουργούν μια αλληλεπίδραση μεταξύ δισδιάστατων και τρισδιάστατων μορφών και προκαλούν την αντίληψή μας.

έκθεση έπιπλα από σίδερο
Philippe Malouin

Η συλλογή περιλαμβάνει μια καρέκλα κατασκευασμένη από βραχίονα πάγκου από ένα πάρκο της Αθήνας και μια πλάκα bodybuilding 20 κιλών, μια λάμπα φτιαγμένη με ακτίνα I και έναν κινητό σταθμό εργασίας που βασίζεται σε ρολό και κάθισμα κυλίνδου γκαζόν. Αυτά τα αντικείμενα που βρέθηκαν συνδυάζονται με τυπικά κατασκευαστικά στοιχεία όπως σωλήνες, πλάκες, βραχίονες και ράβδους. Τα ζωηρά χρώματα της συλλογής αντιπροσωπεύουν την τοποθεσία κατασκευής, με κόκκινο και πράσινο για το Ηνωμένο Βασίλειο και μπλε και γαλάζιο για την Ελλάδα.

έκθεση έπιπλα από σίδερο
Philippe Malouin

Steel Works – Philippe Malouin

Έως 4 Δεκεμβρίου 2021 / The Breeder

Ιάσονος 45, Αθήνα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News