Ένα συνηθισμένο πρόβλημα που οι περισσότεροι έχουμε αντιμετωπίσει τουλάχιστον μια φορά στο μπάνιο του είναι η βρύση που στάζει. Αυτό το μικρό πρόβλημα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τους λογαριασμούς του νερού σου μακροπρόθεσμα ή να δημιουργήσουν περισσότερη βλάβη στα υδραυλικά σου. Με αυτά τα μικρά βήματα θα μάθεις πώς να φτιάξεις την βρύση που στάζει μόνος σου χωρίς να χρειαστεί να καλέσεις υδραυλικό.

Πώς να ξεβουλώσεις την μπανιέρα χωρίς χημικά;

Πώς να φτιάξεις την βρύση που στάζει

Προμηθεύσου τα κατάλληλα εργαλεία

Ο λόγος που κατά πάσα πιθανότητα στάζει η βρύση σου είναι το λαστιχάκι που υπάρχει στο στόμιο της. Για να το ελέγξεις θα χρειαστείς ένα κατσαβίδι και έναν κάβουρα. Φυσικά, πρέπει να προμηθευτείς αυτά τα λαστιχάκια που θα βρεις σε καταστήματα με υδραυλικά ήδη.

Μάθε πώς να ξεβουλώσεις το νεροχύτη μόνος σου

Κλείσε την παροχή νερού

Πριν κάνεις οποιαδήποτε εργασία στην βρύση σου βεβαιώσου πως η παροχή νερού είναι κλειστεί. Στην συνέχεια, άνοιξε την βρύση για να απελευθερωθεί όλο το νερό που έχει μείνει μέσα.

Ξεβίδωσε την βρύση

Με τον κάβουρα προσπάθησε να ξεβιδώσεις την βρύση και έπειτα με το κατσαβίδι βγάλε την βίδα που ενώνει το λαστιχάκι με το στόμιο. Έλεγξε εάν το λαστιχάκι θέλει καθάρισμα ή εάν έχει φθαρεί εντελώς και χρειάζεται αλλαγή.

Έλεγξε εάν το πρόβλημα λύθηκε

Ξαναβίδωσε την βρύση σου προσεκτικά και δες αν το πρόβλημα λύθηκε. Άνοιξε την υδρορροή και ανοιγόκλεισε την βρύση σου μερικές φορές. Ο ενοχλητικός θόρυβος έχει εξαφανιστεί.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News