Ο πρίγκιπας Harry ζητά δικαστική αναθεώρηση κατά της απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών που τον εμποδίζει να χρηματοδοτεί την αστυνομική προστασία για τον εαυτό του και την οικογένειά του όσο βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε απάντηση σε μια διαρροή σε βρετανικό ταμπλόιντ, ένας νομικός εκπρόσωπος του Δούκα του Sussex δήλωσε ότι ήταν «αναγκαίο να δημοσιοποιηθεί μια δήλωση που θα ξεκαθαρίζει τα γεγονότα» σχετικά με τις εκκλήσεις του Harry για ασφάλεια, μετά την αξίωσή του για δικαστική αναθεώρηση που κατατέθηκε τον Σεπτέμβριο.

Μία νέα εποχή ξεκινά για την Βασιλική Οικογένεια; – Οι νέες εξελίξεις που δείχνουν πως η σχέση του πρίγκιπα Harry και του πατέρα του έχει αναζωπυρωθεί

Ποιος είναι ο λόγος που ο πρίγκιπας Harry ζητά δικαστική αναθεώρηση;

«Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex  χρηματοδοτούν μια ομάδα ιδιωτικής ασφάλειας για την οικογένειά τους, ωστόσο αυτή η ασφάλεια δεν μπορεί να «αντιγράψει» την απαραίτητη αστυνομική προστασία που απαιτείται όσο βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ελλείψει τέτοιας προστασίας, ο πρίγκιπας Harry και η οικογένειά του δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από τότε που απομακρύνθηκαν από τους ρόλους τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας το 2020, ο Harry και η σύζυγός του Meghan Markle έχασαν την αστυνομική προστασία που δικαιούνταν. Ο Δούκας προσφέρθηκε για πρώτη φορά να πληρώσει προσωπικά για την ασφάλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον ίδιο και την οικογένειά του τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Sandringham, σύμφωνα με τη δήλωση.

Αν και αυτή η προσφορά απορρίφθηκε, ο εκπρόσωπος του Δούκα είπε ότι παραμένει πρόθυμος να καλύψει το κόστος της ασφάλειας, «για να μην επιβληθεί στον Βρετανό φορολογούμενο».

βιβλίο του πρίγκιπα Harry
© Shaun Jeffers/Shutterstock.com,SpotOn

«Ο στόχος για τον πρίγκιπα Harry ήταν απλός – να διασφαλίσει την ασφάλεια του εαυτού του και της οικογένειάς του όσο βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε τα παιδιά του να γνωρίσουν την πατρίδα του με ασφάλεια», συνεχίζει η δήλωση.

Ο πρίγκιπας Harry μισεί το «Megxit» και αυτός είναι ο λόγος

Ο εκπρόσωπος ανέφερε, επίσης, το ταξίδι του Harry στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Ιούλιο για να αποκαλύψει ένα άγαλμα προς τιμήν της αείμνηστης μητέρας του, πριγκίπισσας Diana. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η ασφάλειά του «έπεσε σε κίνδυνο λόγω της απουσίας αστυνομικής προστασίας» ενώ αποχώρησε από φιλανθρωπική εκδήλωση. Σύμφωνα με τον «The Guardian», το αυτοκίνητό του κυνηγήθηκε από παπαράτσι.

«Με την έλλειψη αστυνομικής προστασίας, υπάρχει ένας πολύ μεγάλος προσωπικός κίνδυνος. Ο πρίγκιπας Harry ελπίζει ότι η αίτησή του – μετά από σχεδόν δύο χρόνια εκκλήσεων για ασφάλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο – θα επιλύσει αυτή την κατάσταση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News