Τις πρώτες της δηλώσεις μετά την καταγγελία για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε πριν από πάνω από 20 χρόνια έκανε η Ολυμπιονίκης, η οποία έστειλε ένα δυνατό μήνυμα, καλώντας όλους όσους έχουν βρεθεί στη θέση της να σπάσουν τη σιωπή τους. Οι δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου.

Η Ολυμπιονίκης συναντήθηκε μέσα στην ημέρα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον γ.γ. Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο.

Αμέσως μετά, στις δηλώσεις της, ευχαρίστησε όλους όσους έχουν δείξει τη στήριξή τους, ενώ τόνισε ότι ο κόσμος που της έστειλε μηνύματα την γέμισε κουράγιο. Όπως είπε, το σημαντικό είναι να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας, ενώ τόνισε πως η εμπειρία της δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο κακοποίησης αθλητών.

Έτσι, λοιπόν, κάλεσε όλα τα θύματα βίας να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν, σε όποιον χώρο κι αν ανήκουν.

Ο Άρειος Πάγος παρεμβαίνει για τη Σοφία Μπεκατώρου

Οι δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την άμεση ανταπόκρισή τους, όλο τον πολιτικό κόσμο αλλά και κάθε άνθρωπο γιατί με τα μηνύματά σας μου δώσατε κουράγιο να αποκαλύψω και να μοιραστώ αυτήν την τραυματική εμπειρία που είχα. Η προσπάθεια που έχουμε κάνει με όλους τους Έλληνες αθλητές Ιστιοπολοϊας αφορά κυρίως στο να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας. Η δική μου εμπειρία δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο κακοποίησης των αθλητών κι επειδή θέλουμε κι επιθυμούμε να καθαρίσουμε το αθλητικό τοπίο και πρέπει να πείσουμε τα νέα παιδιά να έρθουν να αθληθούν και να μπορούμε να άφοβα να βρισκόμαστε μέσα στους αθλητικούς χώρους και σε μία υγιή κοινωνία, μιλάμε ανοιχτά.

Δεν είναι εύκολο να μιλήσω δημόσια για κάτι τόσο τραυματικό. Ωστόσο, αφού μίλησα, έχω εισπράξει όλα αυτά τα μηνύματα, τα ενθαρρυντικά λόγια αλλά και την αγκαλιά όλης της πολιτείας, μπορώ να πω με σιγουριά σε κάθε θύμα που είναι σε αυτήν την θέση, να σπάσει την σιωπή και να μιλήσει από οποιονδήποτε χώρο κι αν είναι γιατί όλοι έχουμε την δύναμη. Αυτό είναι το ξεκίνημα για μια Ελλάδα που θέλουμε να έχουμε, μια υγιή Ελλάδα σε όλες τις μορφές της».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News