Κάθε φθινόπωρο πολλοί ιδιοκτήτες αναζητούν τρόπους για να ανανεώσουν τους χώρους τους πριν ξεκινήσει η περίοδος των εορτών. Μαζί με ορισμένες αποχρώσεις που κερδίζουν έδαφος, οι ιδέες που τραβούν τα βλέμματα φέτος αφορούν κυρίως χρωματικές αντιθέσεις και πολύχρωμα ταβάνια. Επιπλέον, αν και οι λείοι, μονόχρωμοι τοίχοι ήταν τάση για πολλά χρόνια, τα φινιρίσματα με υφή φαίνεται να επιστρέφουν. Αυτές είναι οι πέντε κορυφαίες τάσεις στο βάψιμο του σπιτιού για το φθινόπωρο 2021 και σίγουρα θα σε εμπνεύσουν.

Η ταπετσαρία στο μπάνιο είναι το απόλυτο design trend – Δες πώς μπορείς να υιοθετήσεις την νέα πολύχρωμη τάση

Κορυφαίες τάσεις στο βάψιμο του σπιτιού για το φθινόπωρο 2021

Σκούρες αποχρώσεις του πράσινου

Φέτος, σκούρες αποχρώσεις του πράσινου κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Παράλειψε τα τετριμμένα χρώματα και επιλέξτε κάτι με βάθος. Σκούρες αποχρώσεις του πράσινου της ελιάς και του φασκόμηλου είναι τάση για τα ντουλάπια της κουζίνας, ενώ τα βαθύτερα πράσινα προσθέτουν μια μυστηριώδη ατμόσφαιρα στην τραπεζαρία ή το σαλόνι σου.

Χρωματικές αντιθέσεις

Δεν μιλάμε φυσικά για τον συνδυασμό διαφορετικών χρωμάτων σε διαφορετικούς τοίχους του σπιτιού. Αυτή είναι μια μέθοδος που κυριαρχεί εδώ και πολλά χρόνια. Η νέα τάση είναι να συνδυάζεις δύο διαφορετικά χρώματα σε μέρη του ίδιου επίπλου. Για παράδειγμα, μπορείς να βάψεις διαφορετικό χρώμα τα χερούλια των ντουλαπιών από το υπόλοιπο ντουλάπι. Μπορείς ακόμα να κάνεις την διαφορά με τα κουφώματα δημιουργώντας μια χρωματική αντίθεση στον χώρο.

Χρωματιστά ταβάνια

Φέτος, ο ξεχασμένος πέμπτος τοίχος παίρνει ζωή. Οι περισσότεροι σχεδιαστές επιλέγουν ταπετσαρία, ξύλινη επένδυση και απροσδόκητα χρώματα για το ταβάνι. Μια φωτεινή απόχρωση θα κάνει το δωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο και φυσικά περισσότερο ηλιόλουστο.

Μονοχρωμία

Πάλι δεν μιλάμε φυσικά για το ίδιο χρώμα σε όλους τους τοίχους. Η νέα τάση στην μονοχρωμία είναι να επιλέγεις το ίδιο χρώμα επίπλου με τον τοίχο πίσω από αυτό. Αυτή η τάση μπορεί να εφαρμοστεί σε καναπέδες ή ντουλάπια της κουζίνας και να δώσει μια γαλήνια αίσθηση που θα ξεκουράζει το μάτι.

Διαφορετικές υφές

Για να πετύχουν διαφορετικές υφές στους τοίχους οι σχεδιαστές συχνά επιλέγουν υλικά όπως φιμέ σοβά ο οποίος δίνει ένα διαφορετικό φινίρισμα. Καθώς αυτά τα υλικά στεγνώνουν δίνουν μια αίσθηση κυμάτων στον τοίχο σας κάνοντας την διακόσμηση πολύ νεδιαφέρουσα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News