Ήταν ένας από τους απεχθέστερους Serial Killers του περασμένου αιώνα. Ο Χασάπης του Ροστόφ σκότωσε και καταβρόχθισε 56 ανθρώπους. Στο τέλος κάποιοι ήθελαν να αγοράσουν τον εγκέφαλό του!

Ο τότε 54χρονος δάσκαλος, είχε δολοφονήσει βάναυσα 56 ανθρώπιους!

Οι Αρχές της Σοβιετικής Ένωσης είχαν καταχωρήσει το έγκλημα στα ταμπού του κομουνιστικού καθεστώτος, θεωρώντας το ως καπιταλιστικό φαινόμενο. Η ιδεολογία ήταν πάνω από τη δημόσια ασφάλεια, πράγμα που σήμαινε ότι απαγορευόταν δημοσιεύσεις στον Τύπο ειδήσεων, που αφορούσαν εγκλήματα και κατά συρροή δολοφόνους. Έτσι, οι κάτοικοι του Ροστόφ έμειναν στο σκοτάδι, πως ένας διεστραμμένος φονιάς κυκλοφορούσε στην πόλη τους και στα περίχωρα και μακέλευε ανενόχλητος.

Η Αλλαγή του Γκορμπατσόφ και η Διαφάνεια, που ευαγγελίστηκε, οδήγησαν στο να ασκηθεί πίεση στην αστυνομία, ώστε να φθάσει στα ίχνη του φονιά. Ο Τσικατίλο σκότωνε αδιακρίτως: νεαρά αγόρια και κορίτσια, αλλά και ενήλικες γυναίκες σε πολλά από τα θύματά του έκοβε και έτρωγε τα γεννητικά τους όργανα, αλλά και άλλα όργανα ή μέρη των σωμάτων τους!

Αυτή είναι η αληθινή ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ που σκαρφάλωσε στο νο1 του Netflix: Ποιος είναι ο άνθρωπος που έσπειρε τον τρόμο στην Αμερική;

Κόκκινος Αντεροβγάλτης: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Η ζωή ήταν πάντα δύσκολη στις ρωσικές πόλεις κι ακόμα πιο δύσκολη όταν γεννήθηκε ο Αντρέι Τσικατίλο το 1936 στο Γιαμπλοσνόγιε, ένα χωριό της Ουκρανίας. Η περιοχή χτυπημένη από το εκδικητικό μίσος του Στάλιν λιμοκτονούσε. Ο Αντρέι, ένα καταπιεσμένο παιδί, που έγινε μάρτυς εκατοντάδων βίαιων θανάτων στον τόπο του από τους εισβολείς Γερμανούς, πέρασε στην εφηβεία φορτωμένος ψυχολογικά και σεξουαλικά προβλήματα.

Η μητέρα του, διηγούνταν στον μικρό Αντρέι, πως ο μεγάλος του αδερφός είχε πέσει θύμα κανιβαλισμού, όταν πέθανε σε ηλικία δέκα χρονών. Μεγαλώνοντας ο Αντρέι με στερήσεις και κακουχίες, έμελλε να ζήσει κάτι ψυχοφθόρο: τον χλευασμό του πατέρα του από τους γείτονες γιατί στον πόλεμο με τους Ναζί είχε συλληφθεί αιχμάλωτος, παρά τις απαγορεύσεις του Στάλιν να μην παραδίδονται οι Σοβιετικοί.

Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι λυπούνται τον Jeffrey Dahmer; Η ψυχολογία πίσω απ’ την συμπάθεια του κόσμου προς τους serial killers

Ο Τσικατίλο, ενήλικος πλέον γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Ροστόφ το 1964, μελετώντας ρωσική λογοτεχνία και γλώσσα και πήρε το πτυχίο του το 1970. Ο Τσικατίλο διορίστηκε ως δάσκαλος ρωσικής γλώσσας και παγκόσμιας λογοτεχνίας στο Νοβοσακτίνσκ. Λέγεται ότι ο Τσικατίλο ήταν αρκετά ανεπαρκής ως δάσκαλος. Σπάνια κατάφερνε να κρατήσει την τάξη του πειθαρχημένη, και τακτικά έπεφτε θύμα κοροϊδίας από τους μαθητές του. Το μέλλον του επιφύλασσε όμως μια άλλη ανατριχιαστική ιδιότητα: Ο Χασάπης του Ροστόφ!

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα στο Ethnos.gr...

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News