Η αυτοκρατορία του Playboy του Hugh Hefner καταρρέει λόγω ενός νέου εκρηκτικού ντοκιμαντέρ, «Secrets of Playboy». Η νέα αυτή σειρά αποκαλύπτει την φρικιαστική ζωή του εκδότη και αφηγείται όλα όσα συνέβησαν πίσω από την λάμψη, τα φώτα και τις κάμερες.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ και μέσα σε μόλις 10 επεισόδια απομυθοποιείται, επιτέλους, ολόκληρη η ζωή του άνδρα που δημιούργησε την αυτοκρατορία του Playboy σε βάρος ευάλωτων γυναικών.

Πριν από το ντεμπούτο της σειράς, το brand δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή που καταδίκαζε τις «αποκρουστικές» ενέργειες του εκλιπόντος εκδότη και υποσχέθηκε να κάνει «θετικές αλλαγές» για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον.

Η φρικιαστική ζωή των Playmates στη βίλα του Playboy

Η ζωή του Hugh Hefner όταν έσβηναν τα φώτα

«Πρώτον και κύριον, θέλουμε να πούμε: εμπιστευόμαστε τις γυναίκες και τις ιστορίες τους και υποστηρίζουμε σθεναρά τα άτομα που έχουν έρθει για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με όλους μας», ξεκινούσε η επιστολή. «Ως επωνυμία με τη θετικότητα του σεξ στον πυρήνα της, πιστεύουμε ότι η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας και οτιδήποτε λιγότερο είναι ασυγχώρητο».

Το ντοκιμαντέρ θα ξεδιπλώσει συγκλονιστικούς ισχυρισμούς και καταγγελίες γύρω απ’ τον δογματικό ηδονισμό που περικύκλωσε τον Hugh Hefner και φέρεται να περιλάμβανε ναρκωτικά, όργια, σεξουαλική επίθεση – ακόμα και κτηνωδία.

Στην επιστολή του, ο Όμιλος PLBY διαβεβαίωσε περαιτέρω το προσωπικό του ότι η οικογένεια Hefner δεν συνδέεται πλέον με την εταιρεία.

«Το σημερινό Playboy δεν είναι το Playboy του Hugh Hefner», ανέφερε η δήλωση. Ο Hugh Hefner πέθανε το 2017 σε ηλικία 91 ετών.

«Μαζί χτίζουμε τα θεμέλια και προχωράμε πάνω στις πτυχές της κληρονομιάς μας που έχουν θετικό αντίκτυπο, συμπεριλαμβανομένης της νέας υπηρεσίας, μίας πλατφόρμας ελεύθερης έκφρασης και ενός φορέα ασφαλών συνομιλιών για το σεξ, την ένταξη και την ελευθερία», συνεχίζει η επιστολή.

«Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε και να μαχόμαστε οποιοδήποτε κομμάτι της κληρονομιάς μας που δεν αντικατοπτρίζει τις αξίες μας σήμερα και να χτίζουμε πάνω στην πρόοδο που έχουμε σημειώσει καθώς εξελισσόμαστε ως εταιρεία, ώστε να μπορούμε να οδηγήσουμε σε θετικές αλλαγές για εσάς και τις κοινότητές μας».

Η δήλωση ανέφερε περαιτέρω ότι η εταιρεία θα «συνεχίσει να καταπολεμά την παρενόχληση και τις διακρίσεις» μετά τους ισχυρισμούς.

«Παρακαλώ ελάτε μαζί μας να κάνουμε το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή – Ακούστε…», ανέφερε η επιστολή. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακούμε καθώς αυτές οι γυναίκες μοιράζονται τις ιστορίες τους και να συνεχίζουν να καταπολεμούν την παρενόχληση και τις διακρίσεις σε όλες τις μορφές τους. Πρέπει να υποστηρίζουμε τη θεραπεία και την εκπαίδευση, να επαναπροσδιορίζουμε τους σεξιστικούς ορισμούς της ομορφιάς και να υποστηρίζουμε την ένταξη ανά φύλο, σεξουαλικότητα, φυλή, ηλικία και ικανότητα.»

Hugh Hefner
Getty Images

«Με αποπλάνησε και έμπλεξε το μυαλό μου για να πιστέψω πως όλο αυτό ήταν φυσιολογικό»

«Ήταν κακοποιητής», δήλωσε στην NY Post η πρώην σύντροφός του, Sondra Theodore, η οποία σήμερα είναι 65 ετών. «Τον παρατηρούσα, έβλεπα το παιχνίδι του. Και είδα πολλά κορίτσια να περνούν με φρεσκάδα και ομορφιά τις πύλες της Έπαυλης του Playboy, αλλά και να φεύγουν κουρασμένα και κατάχλωμα».

Η Sondra ήταν 19 όταν άρχισε να την προσέχει ο Hefner. Εκείνος, ήταν 50.

«Με αποπλάνησε και έμπλεξε το μυαλό μου για να πιστέψω πως όλο αυτό ήταν φυσιολογικό. Αυτός με έφερε σε επαφή με τα ναρκωτικά. Πριν μπω στην Έπαυλη του Playboy, δεν είχα πιει ποτό και ουσίες. Και το πρώτο μου βράδυ εκεί, μου έδωσαν σαμπάνια και τα ναρκωτικά ήρθαν αργότερα, κι εγώ ήμουν ανήλικη»

Πέρασε μία πενταετία κοντά του – μία πενταετία γεμάτη κοκαΐνη για να αντέχει την ψυχική πίεση, τα σεξουαλικά όργια πέντε φορές την εβδομάδα αλλά και τη χειριστική συμπεριφορά του. Τη διέταζε να κάνει σεξ με πολλούς άνδρες και γυναίκες, ενώ ο ίδιος έβλεπε. Είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ακόμη και το κατοικίδιό της.

«Τον έπιασα στα πράσα με τον σκύλο μου και του είπα «Τι κάνεις εκεί;», σοκαρίστηκα. Το έκανε να φανεί σαν κάτι που συνέβη μία φορά μόνο, προσποιήθηκε ότι απλώς έκανε πλάκα. Αλλά ποτέ δεν τον ξανάφησα μόνο με τον σκύλο μου», είπε.

Η σειρά περιγράφει, επίσης, πολλά τραγικά γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των δοξασμένων χρόνων του Playboy, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου της Adrienne Pollack το 1973 από υπερβολική δόση, την αυτοκτονία του βοηθού του Hefner, Bobbie Arnsteinτο 1975 και τη δολοφονία της Playmate, Dorothy Stratten ,από τον εν διαστάσει σύζυγό της, Paul Snider, το 1980.

Όσο και αν ο Hefner προώθησε την ιδέα ότι το Playboy ενδυναμώνει τις γυναίκες, οι ιστορίες για κακοποιητική συμπεριφορά, δεν ταιριάζουν σε αυτό το κομμάτι της αφήγησης.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News