Αναζητάς αποτελεσματικούς και eco – friendly τρόπους για να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια στο σπίτι και στον κήπο σου; Όπως πολλά κοινά «παράσιτα», τα μυρμήγκια έλκονται σε περιοχές όπου είναι πιθανό να βρουν μια πηγή τροφής, κάτι που μπορεί να γίνει βασανιστικό όταν τρως στο ύπαιθρο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, γι’ αυτό, ακριβώς, έχουμε 6 μυστικά που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από αυτά μια για πάντα, χωρίς να τα βλάψεις!

Τα μυρμήγκια είναι κοινωνικά έντομα, που σημαίνει ότι όταν ένα από αυτά μπαίνει στο σπίτι σου, σύντομα θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα. Σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Άγριας Ζωής (NFW), υπάρχουν περισσότερα από 12.000 είδη μυρμηγκιών σε όλο τον κόσμο, με τη συντριπτική τους πλειονότητα να είναι ακίνδυνα για τους ανθρώπους.

Μην κάθεσαι, λοιπόν, να μετράς τα μυρμήγκια στο σπίτι σου, διάλεξε έναν από τους παρακάτω 6 αποτελεσματικούς και eco – friendly τρόπους ώστε να διώξεις τα μυρμήγκια και απόλαυσε το καλοκαίρι σου!

Πώς να εξαφανίσεις τα έντομα από το σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά – Τα μυστικά που θα σου «λύσουν» τα χέρια!

«Πώς να διώξω τα μυρμήγκια;» Έχουμε την απάντηση!

1. Χρήση εσπεριδοειδών

Τα μυρμήγκια μισούν τη μυρωδιά των εσπεριδοειδών. Φύλαξε τις φλούδες πορτοκαλιού, λεμονιού και γκρέιπφρουτ και σκόρπισέ τις γύρω από τα σημεία εισόδου. Είναι ένας φυσικός τρόπος για να απομακρύνεις τα μυρμήγκια χωρίς να τα βλάψεις.

2. Ρίξε κατακάθι καφέ

Το κατακάθι του καφέ είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για να απομακρύνει τα μυρμήγκια. Χρησιμοποίησέ το, λοιπόν, για να δημιουργήσεις ένα «φράγμα». Δεν θα τους αρέσει η αίσθηση κάτω από τα πόδια τους, οπότε τοποθέτησέ το γύρω από τα σημεία εισόδου.

6 τρόποι για να ξεφορτωθείς τις αράχνες από το σπίτι σου μια για πάντα!

3. Κανέλα

Άλλος ένας eco – friendly τρόπος για να διώξεις μακριά τα μυρμήγκια είναι η κανέλα, την απεχθάνονται! Και πάλι, τοποθέτησε την γύρω από τις περιοχές όπου τα μυρμήγκια μπαίνουν στο σπίτι σου. Στόχευσε τις πόρτες, τα περβάζια, τα δάπεδα, τις γλάστρες και τυχόν μικροσκοπικά κενά.

πώς να διώξω τα μυρμήγκια

4. Ξύδι

Την επόμενη φορά που θα σφουγγαρίσεις, πρόσθεσε λίγο ξύδι στο νερό ή στο διάλυμα καθαρισμού. Τα μυρμήγκια μισούν τη μυρωδιά του ξυδιού. Το ξύδι μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσεις επιφάνειες, αλλά και τους καθρέφτες (χωρίς ραβδώσεις), καθώς και να απολυμάνεις τα πόμολα της πόρτας.

Το λευκό ξύδι μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σου στο καθάρισμα! Όλοι οι τρόποι που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις

5. Πιπέρι καγιέν ή μαύρο πιπέρι

Δημιούργησε έναν τοίχο από πιπέρι γύρω από την περιοχή όπου μπαίνουν τα μυρμήγκια. Όπως το ξύδι και η κανέλα, τα έντομα δεν αντέχουν την έντονη μυρωδιά. Εναλλακτικά, μπορείς, επίσης, να δοκιμάσεις να αναμίξεις το πιπέρι με το νερό και να δημιουργήσεις το δικό σου σπιτικό σπρέι, χωρίς να ξοδέψεις χρήματα! Η συγκεκριμένη μέθοδος κάνει θαύματα χωρίς να βλάπτει τα μυρμήγκια.

6. Κιμωλία

Στα μυρμήγκια δεν αρέσουν οι γραμμές κιμωλίας στον κήπο καθώς διαταράσσει την μυρωδιά τους. Εάν έχεις λίγη κιμωλία, απλώς σχεδίασε μερικούς κύκλους και γραμμές στο έδαφος γύρω από τις περιοχές όπου θέλεις να σταματήσουν να πηγαίνουν. Είναι μόνο μια προσωρινή λύση, αλλά σίγουρα θα τα απομακρύνει!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News