Ο Samuel στην Ισπανία δολοφονήθηκε γιατί ήταν ομοφυλόφιλος. Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, γιατί η ομοφοβία και ο φασισμός δεν έχουν εξαλειφθεί ακόμα.

Ο Samuel Luiz ήταν ένας 24χρονος βοηθός νοσηλευτή, ο οποίος βρέθηκε αναίσθητος έξω από ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην πόλη A Coruña, στη βορειοδυτική Ισπανία, αφού είχε ξυλοκοπηθεί. Οι φίλοι του είπαν στην El Mundo ότι ο Samuel βγήκε από το κλαμπ για να κάνει μια βιντεοκλήση όταν δύο περαστικοί τον κατηγόρησαν ότι προσπάθησε να τα βιντεοσκοπήσει τους ίδιους. Τους εξήγησε ότι μιλούσε με έναν φίλο μέσω βίντεο, ωστόσο φέρεται να δέχτηκε επίθεση από έναν από τους περαστικούς.

Όμως όλο αυτό δεν σταμάτησε εκεί. Πέντε λεπτά αργότερα, ο άνδρας που του επιτέθηκε φέρεται να επέστρεψε με 12 άλλα άτομα που χτύπησαν τον Luiz αφήνοντας τον αναίσθητο.

Ο Samuel στην Ισπανία δεν κατάφερε να ζήσει όχι γιατί δεν τον πρόλαβαν στο νοσοκομείο, αλλά γιατί η ομοφοβία εξακολουθεί να υπάρχει. Οι συγγενείς του δολοφονημένου 24χρονου, καταγγέλλουν ένα ομοφοβικό έγκλημα, το οποίο συνέβη λίγες μέρες μετά το τέλος της εβδομάδας Pride στην Ισπανία.

Ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών, Fernando Grande-Marlaska, δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, ενώ τόνισε πως «δεν έχει αποκλειστεί κανένα σενάριο, ούτε αυτό του εγκλήματος μίσους, ούτε κανένα άλλο». «Αυτό ήταν μια πράξη βαρβαρότητας, μια αδυσώπητη πράξη. Δικαιώματα και ελευθερίες δεν θα υποχωρήσουν. Η Ισπανία δεν θα το ανεχτεί», έγραψε σε tweet του ο πρωθυπουργός της χώρας, Pedro Sánchez.

Η Ουγγαρία απαγορεύει με νόμο την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους τη στιγμή που η Ολλανδία δημιούργησε τον μεγαλύτερο pride ποδηλατόδρομο

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη την Ισπανία από το βράδυ της Δευτέρας, αφού η επίθεση έχει προκαλέσει την οργή των πολιτών σε πόλεις όπως η Α Κορούνια, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη, η Βαλένθια, η Σαλαμάνκα, το Μπιλμπάο και η Σαραγόσα.

Και τελικά γιατί πέθανε ο Samuel στην Ισπανία; Μήπως επειδή ακόμη και σήμερα δεν έχουν εξαλειφθεί τα στερεότυπα και η ομοφοβία; Μήπως γιατί υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που προσπαθούν να επιβληθούν, χωρίς να μπορούν να αποδεχτούν ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό από αυτό που θεωρούν εκείνοι συνηθισμένο; Η δολοφονία του Samuel θα μπορούσε να γίνει σε οποιαδήποτε χώρα, όχι μόνο στην Ισπανία, κι αυτό γιατί σε κάθε κοινωνία συνεχίζουν να υπάρχουν ομοφοβικά και φασιστικά κινήματα. Και δυστυχώς δεν φαίνεται να σταματούν να υπάρχουν…

Ο χορός είναι για όλους και το «¡Viva!» είναι η αφύπνιση που χρειαζόμαστε μέσα σ’ έναν ομοφοβικό κόσμο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News